(VIDEO) Ruska letala ob meji z Rusijo prestregla ameriške bombnike

M.R.
18.06.2019 12:46

Rusko obrambno ministrstvo je na družbenem omrežju YouTube objavilo videoposnetek prestrezanja ameriškega bombnika B-52H. Ministrstvo je zapisalo, da je v ponedeljek na obrobju ruske meje nad Črnim in Baltskim morjem zaznalo ameriške bombnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek prestrezanja ameriškega bombnika B52
Youtube/rusko Obrambno Ministrstvo

Na prestrezanje so bila tako dvakrat poslana lovska letala Su-27, pri tem pa po poročanju ruskega ministrstva ameriška letala niso vstopila v ruski zračni prostor. Hkrati ruska stran zagotavlja, da so njena letala spoštovala vse mednarodne pravne norme. Sicer ni znano, koliko ameriških bombnikov je bilo v zraku. 
{embed_youtube}https://youtu.be/r7h7uFXbg1o{/embed_youtube}
Bližnja srečanja ameriških in ruskih vojaških letal sicer niso nikakršna redkost. Ameriški strateški bombniki, pa tudi strateška vohunska letala, v zadnjih letih aktivno preletavajo zračni prostor ob ruski meji. Pri tem se pogosto dogajajo takšna bližnja srečanja letal. 
Do sedaj večjih incidentov še ni bilo, se pa Moskva in Washington medsebojno obtožujeta zaradi sovražnih dejanj. Ruska stran vztraja, da takšni preleti povzročajo nepotrebne napetosti, ZDA pa se pogosto pritožujejo nad neprofesionalnim vedenjem ruskih pilotov med prestrezanjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta