Vodja Hamasa: Pripravljeni smo na dolgotrajno vojno

STA, N.S.
16.09.2024 20:10

Vodja Hamasa Jahja Sinvar je izjavil, da je palestinsko islamistično gibanje pripravljeno na dolgotrajno vojno izčrpavanja proti Izraelu. Ob tem je čestital jemenskim hutijevcem za izstrelitev rakete proti osrednjemu delu Izraela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Pripravili smo se na dolgotrajno vojno izčrpavanja, ki bo zlomila sovražnikovo politično voljo," je v pismu vodji hutijevcev Abdulu Maliku al-Hutiju dejal Jahja Sinvar in izrazil prepričanje, da bodo palestinski borci skupaj z zavezniškimi skupinami v Iraku, Libanonu in Jemnu, ki jih podpira Iran, na koncu premagali Izrael.

Vodja palestinskega gibanja je v sporočilu tudi čestital jemenskim hutijevskim upornikom za nedeljsko izstrelitev rakete proti osrednjemu Izraelu, ki je padla na nenaseljeno območje jugovzhodno od Tel Aviva in ni zahtevala žrtev.

Hutijevci sicer iz solidarnosti s Palestinci v Gazi od novembra lani izvajajo napade na ladje v Rdečem morju, v nedeljo pa so z izstrelkom prvič dosegli tudi Izrael. Na napade jemenskih upornikov se z lastnimi napadi odzivajo zlasti oborožene sile ZDA in Velike Britanije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta