ZDA potrdile dogovor z EU: V Evropo iz Amerike več nehormonsko vzrejene govedine

STA, GR.G.
02.08.2019 21:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

ZDA so danes potrdile dogovor z EU, po katerem bodo lahko v EU izvozile več nehormonsko vzrejene govedine. Glede na dogovor, ki ga je EU naznanila sredi junija, mora ga pa še potrditi, bodo ZDA postopoma povečale delež v skupni kvoti uvoza govedine v EU. V sedmih letih naj bi dosegel 35.000 ton od skupne kvote 45.000 ton. Kot je danes v Beli hiši dejal ameriški predsednik Donald Trump, se bo izvoz ameriške govedine v EU v enem letu povečal za 46 odstotkov, v sedmih letih pa za dodatnih 90 odstotkov.

Uvoz iz ZDA se bo v sedmih letih povečal na 35.000 ton.
Reuters

Dogovor mora EU še dokončno potrditi

Bruselj je povečanje uvoza govedine iz ZDA predlagal, potem ko sta se predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in ameriški predsednik Trump julija lani strinjala, da je treba okrepiti trgovinske vezi. Pripravljenost EU na povečanje uvoza govedine iz ZDA naj bi bila eden od razlogov, da je Trump lani poleti zamrznil trgovinski spor z EU. ZDA so obljubile, da ne bodo uvedle dodatnih carin na avtomobile ali kakšne druge izdelke iz EU, EU pa je napovedala, da bo povečala uvoz soje in utekočinjenega plina iz ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta