Zelenski rusko prekinitev ognja označil za laž

STA, A.L.
08.01.2023 08:24

V Ukrajini je v soboto pozno zvečer prenehala veljati enostranska prekinitev ognja, ki jo je za pravoslavni božič razglasil ruski predsednik Vladimir Putin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v večernem nagovoru prekinitev ognja označil za laž. Iz Ukrajine so sicer tudi med prekinitvijo ognja poročali o obstreljevanju.

"Svet je lahko še enkrat videl, kako lažnive so izjave, ki jih na vseh ravneh dajejo v Moskvi," je dejal Zelenski. "Govorijo o prekinitvi ognja, v resnici pa se je nadaljevalo rusko obstreljevanje Bahmuta in drugih ukrajinskih položajev," je dejal po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Putin je enostransko 36-urno prekinitev ognja razglasil v četrtek, veljala naj bi za pravoslavni božič od petka opoldne do sobote opolnoči po moskovskem času.

V Kijevu so prekinitev ognja zavrnili ter jo označili za propagando in taktično past.

Po ruskih trditvah so ukrajinske sile v soboto nadaljevale obstreljevanje njihovih položajev, zato so kljub prekinitvi ognja na napade odgovorili. Boji naj bi se nadaljevali na območjih Hersona, Donecka in Zaporožja.

Po ukrajinskih navedbah sta bila v ruskem obstreljevanju Bahmuta med razglašeno prekinitvijo ognja ubita dva civilista.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta