Če hujšate, začnite pri alkoholu

DR
04.11.2018 02:54

Začnite varčevati denar, ki bi ga sicer namenili za pijačo, in si kupite nekaj, kar si resnično želite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Oktobra poteka v Veliki Britaniji obsežna akcija za zmanjšanje uživanja alkohola, ki se ji sprva priključi veliko število ljudi, vendar vsi ne vzdržijo cel mesec. Nekaj nasvetov, kaj storiti, če je vaša odločenost začela pešati, in kako zmerno piti vse leto.

Povezan z zdravstvenimi problemi

Poiščite dober razlog za uživanje manj alkohola. Večina se zaveda, da je alkohol povezan s številnimi zdravstvenimi problemi, vključno z obolenji jeter, sladkorno boleznijo in srčnimi boleznimi, vendar večina tudi predvideva, da te bolezni ne bodo prizadele prav njih. Če vas omenjena tveganja ne prepričajo, poiščite razlog, ki vas bo, na primer vpliv alkohola na vaš obraz in zadnjico: alkohol namreč povzroča dehidracijo kože, zaradi česar je vaš obraz videti napihnjen in otekel, toksini v alkoholu pa naj bi pospeševali nastajanje celulita. Veliko pivo vsebuje toliko kalorij kot kos pice. Če torej želite shujšati, začnite pri alkoholu.

Najbolj žejna je skušnjava

Izogibajte se skušnjavam. Čim več časa, ki bi ga sicer namenili pitju alkohola, namenite za telovadbo. Kmalu boste spoznali, kako alkohol vpliva na vaše telo in kaj je vaše telo zmožno doseči brez alkohola. Če se odpravljate na zabavo, se ponudite za voznika. Tako se boste prisiljeni odpovedati alkoholu in boste še bolj priljubljeni pri svojih prijateljih.
Nagradite se. Če vam nagrada v obliki boljšega spanja, več energije in bolj spočitega videza ni dovolj, da bi vas prepričala, potem začnite varčevati denar, ki bi ga sicer namenili za alkohol, in si kupite nekaj, kar si resnično želite.
Vztrajajte. Ob prenehanju uživanja alkohola se lahko pojavijo psihološki stranski učinki, kot so razdražljivost, slaba koncentracija, občutek slabotnosti in nočne more. Vztrajajte, saj boste čez čas občutili izboljšanje. Poskrbite za pravo mero. Če želite nadaljevati z zmernim pitjem alkohola, si nabavite merico za žgane pijače. Kmalu boste spoznali, da je bilo v okusnih džintonikih, ki ste jih pripravljali sami, veliko preveč alkohola, svetujejo pri britanskem Guardianu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta