Če ne bi bil denar sveta vladar, bi Roland Garros 2020 mirno odpovedali

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
11.10.2020 05:30

Kostanj, mošt in tenis.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Rafael Nadal je v sredo ob poldrugi uri zjutraj (!) natrosil nekaj vljudnostnih fraz o "izjemno nadarjenem" italijanskem najstniku Janniku Sinnerju, ki pa ni bil resnejša ovira na njegovi poti k jubilejni stoti zmagi v Roland Garrosu. Vmes je potožil, kot da itak ne bi vedeli: "Hladno je, to je največja težava." Jesenske pariške temperature so podobne mariborskim, za nedeljo je bila napovedana dodatna ohladitev. Brrr, mrzlo bo za oba finalista. Kje so tisti brezskrbni srečni dnevi, ko je sonce osvetljevalo in grelo teniške ase - lanski pariški turnir je potekal med 26. majem in 9. junijem. Da je bilo na igriščih še bolj vroče, so vsakokrat poskrbeli še gledalci, tokrat jih je na osrednjem stadionu Philippe Chatrier lahko med dvoboji petnajstkrat manj kot običajno - največ tisoč in vsi morajo nositi maske.

Epa

Opazili smo Španca Pabla Carrena, da ima na stolu dve veliki beli brisači. Z eno se v pavzi pokrije prek pleč, z drugo si briše s čela hladni pot. Rdeči noski so zaščitni znak letošnjega Roland Garrosa. Kot razposajeni otroci so videti ti teniški milijonarji, ki se skrivoma priklatijo domov po petih urah zimskih norčij. Kot bi Djokovića nekdo pošteno naribal s snegom, tako rdeča lička ima, da o njegovih ušesih in nosu niti ne govorimo.

Če ne bi bil denar sveta vladar, bi Roland Garros 2020 mirno odpovedali. V času, ko nas greje pečen kostanj in divji mošt postaja vino, je nehumano z loparjem tolči še po ubogi teniški žogici. Morda pa si v prihodnje omislijo kakšne tanjše čipkaste damske rokavice, da jih ne bo zanohtalo. Tenisači imajo na oktobrskem rdečem pesku vseskozi težave z dihanjem (seveda ne zaradi virusa) in (ne)ogretostjo mišic, zato ima bolnišnično osebje polne roke dela.

Koronavirus je po eni strani teniški škodljivec, po drugi pa je poskrbel za dodatno popularnost tenisa. Danes, ko televizijski programi zaklepajo (zatemnjujejo) najbolj bedno evropsko nogometno tekmo, so četrtfinale med Schwartzmanom in Thiemom polnih pet ur prenašali (vsaj) štirje kanali: TVS, ORF, Eurosport in HTV. Žalostno pa je, da je na dvoboju Schwartzman - Thiem bolj vroče in napeto, kot je bilo na derbiju med Mariborom in Olimpijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.