(FOTO) Čarovnija rdeče preproge

Gregor Grosman Gregor Grosman
25.07.2021 04:25
Filmski festival v Cannesu je znova postregel z neskončno paleto izjemne mode.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Suzanna Son v kreaciji Thoma Browneja, ki je za svoja ženska oblačila postal znan, potem ko je bivša prva dama ZDA Michelle Obama na predsedniški inavguraciji leta 2013 nosila eno njegovih modnih kreacij. 
EPA

​Modni izbor znanih na rdeči preprogi letošnjega filmskega festivala so tradicionalno spremljali pri reviji Vogue. Letošnje dogajanje opisuje kot vznemirljivo vračanje v formo in dokaz, da čarovnija rdeče preproge živi še naprej. Zapisali so, da je kodeks oblačenja Cannesu zagotovil položaj osrednjega prizorišča za predstavitev visoke mode in dekadentnih dragih kamnov. Leta 2020 zaradi pandemije koronavirusa in prepovedi potovanj ni bilo premier in zabav, letos se je dogodek vrnil v polnem obsegu.

Najprestižnejšo nagrado festivala, zlato palmo, je prejel francosko-belgijski film Titane režiserke Julie Ducournau (v sredini), ki je na rdeči preprogi premiere blestela v Pradi. 
Reuters

Od trenutka, ko je Maggie Gyllenhaal prvi dan vstopila pred fotografe v elegantnih črnih hlačah francoske fotografinje in modne oblikovalke Hedi Slimane v kombinaciji usnjenega topa iz modne hiše Celine, je bilo jasno, da se je blišč vrnil v Cannes. Gyllenhaalovo so nato oblekli še Chanel, Christian Dior in Versace.

Jessica Chastain je blestela v črni prozorni obleki Christiana Diorja, ki se je zaključila v stezniku in je, kot piše Vogue, v njej oddajala gotske vibracije. Vrat ji je krasilo skoraj 200 karatov rubinov iz hiše Chopard. Lou Doillon se je na rdeči preprogi zavrtela v Guccijevi zlati obleki, ki se ji je lepo podala bleščeča torbica v obliki človeškega srca. Bella Hadid je pozirala v tesno oprijeti beli obleki Jean Paul Gaultierja, s črno vlečko je skoraj ukradla predstavo filmskim zvezdam. Modni poznavalci so opazili tudi Marion Cotillard v Chanelovem hlačnem kostumu, pa srebrnem srebrni obleki z valovitim vzorcem, ki je kar prilepila pogled nase.

Vsa v belem: Jodie Foster se je otvoritvene slovesnosti udeležila v modni kreaciji francoske luksuzne modne in parfumske hiše Givenchy. 
Profimedia

Sharon Stone se je v turkizni gala obleki Dolce & Gabbana, posuti z raznobarvnimi cvetlicami sprehodila po stopnicah, na kanarčkova rumeno pa sta prisegali Noel Capri Berry v kreaciji Ashi Studio in Helen Mirren v kreaciji Dolce & Gabbana. Andie MacDowell je bila elegantna v Pradi, Carlo Bruni pa so v bleščice odeli pri Celine.

Škotska igralka Tilda Swinton je znana po svoji eklektični karieri in presenetljivo močni prisotnosti na zaslonu. Močan vtis je pustila tudi pred predvajanjem filma Memoria. To pa še zdaleč ni bila njena edina drzna oprava v Cannesu. 
Reuters

V soju žarometov in bliskavic fotografov je blestela tudi Elisa Sednaoui. Pri Alberta Ferretti so njeno obleko obogatili s heksagonalnimi odsevnimi vzorci. Rožnatega Spikea Leeja je oblekel Louis Vuitton, primerno barvi obleke je izbral tudi rožnata očala. Diane Kruger pa je v Armani Privé pokazala veliko hrbta.

Če niste neponovljivo kul predsednik žirije Spike Lee, ne boste mogli na zaključno slovesnost priti v supergah. Ob njem vedno elegantna Sharon Stone. 
Epa
Režiser Malik Vitthal se je z vzhodno filozofijo srečal v zgodnji mladosti, ko je po svetu potoval s svojo mamo. Vitthal, ki je bil že trikrat delegat ZDA na Svetovni mladinski konferenci za mir v Indiji, je bil na predvajanje filma The Year of the Everlasting Storm takole oblečen. 
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta