Kmalu napoči kitajsko novo leto: Zajec prinaša romantiko in veliko priložnosti za srečo

Saša Britovšek Saša Britovšek
15.01.2023 03:00

V nedeljo, 22. januarja, se bo začelo novo leto po kitajskem lunarnem ciklusu, vstopili bomo v leto zajca, ki se bo končalo 9. februarja 2024.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kitajskem se že pridno pripravljajo na prihod leta zajca.
Profimedia

Po dramatičnem in turbulentnem letu tigra bomo čez dva tedna vstopili v leto zajca. Ta po kitajski kulturi velja za simbol miru, učenosti, dolgoživosti in blaginje. Tako kitajski astrologi napovedujejo, da je pred nami sproščeno leto z manj jeze in nezadovoljstva, predvsem pa bi leto 2023 lahko postalo leto upanja.

Za nami je vse prej kot mirno leto. Poskrbelo je, da smo se soočali s skrbmi, nemirom in nezadovoljstvom. Kitajski astrologi so prepričani, da je za to poskrbel tudi tiger, za katerega velja, da v svojem obdobju poskrbi za spremembe in nepredvidljivost. Zdaj pa vstopamo v obdobje, ko bo svet ponovno imel možnost nekoliko bolj sproščeno zadihati, začutiti že skoraj pozabljen občutek miru in optimizma. Vrača se veliko tega, česar nam je v preteklem letu primanjkovalo.

Spontan, a še vedno previden. Je tudi krhek, vedoželjen, rad bere, je sočuten in zvest. Rad se izogiba oviram na poti, čeprav je z nogami trdno na tleh. Lastnosti, ki jih pripisujemo temu simpatičnemu glodavcu z dolgimi ušesi, v kitajski kultur veljajo za izredno cenjene. Zato kitajska astrologija letu zajca pripisuje obilico pozitivnih pričakovanj.

Pričakuje se, da vstopamo v leto, ko bosta poslovni uspeh in napredovanje lažje dosegljiva, a vseeno s pomočjo trdega dela in predanosti. To nakazuje ambicioznost in talentiranost, ki ponosno spremlja to znamenje. In ko si nečemu resnično posvečen, te običajno spremlja tudi sreča, zato so cilji lažje dosegljivi. Tudi zato kitajski poslovneži, če je le mogoče, z novimi posli in velikimi projekti počakajo na leto, ki ga zaznamuje zajec. Takrat so vložki manj tvegani, sprejemanje odločitev pa bolj jasno, kar še dodatno krepi prepričanje, da se v letu zajca lahko pričakuje finančni uspeh. Seveda to ne velja za vsakogar in v vseh primerih, še vedno je potrebno ostati zbran in previden.

Gotovo leto 2023 prinaša veliko srečno tistim, ki so rojeni v znamenju zajca. Napoveduje se, da lahko pričakujejo napredek na poslovnem in materialnem področju, precej lahkotno bodo uresničevali zastavljene cilje, sploh tiste, ki so že nekaj časa na "čakalni listi". Leto naj bi bilo naklonjeno tudi lepim ljubezenskim zgodbam in načrtovanju družine. Zajec prinaša romantiko, skrbnost, veliko priložnosti za srečo. Da bi takšne napovedi lahko izkoristili, moramo na svet gledati nekoliko bolj optimistično in odprtih misli, kot smo zadnja leta, sicer nam zajčja sreča lahko hitro pade iz rok. Čeprav na prvi pogled ni videti, so tudi zajci pripravljeni na tveganje, a z določeno mero previdnosti. Pri lovljenju te nam bo v pomoč notranji glas, ki ga ne smemo preslišati, in opozorilo, da stopamo korak za korakom. Kdaj, če ne zdaj, je čas za grajenje stabilnih odnosov?!

Leto zajca pričakujejo tudi v Kanadi.
Profimedia

Seveda ni vse pozitivno, zajec je tudi izbirčen, negotov, celo pesimističen. Kaj to pomeni za vsakega od nas, bomo videli. Vsekakor pa velja biti pozoren na elemente, na katere v letu zajca opozarjajo kitajski astrologi. Srečne številke leta naj bi bile 5, 7 in 9. Srečni dnevi v mesecu so 15, 27, 30. Barve, ki v letu 2023 prinašajo srečo, so modra, zelena, rumena in črna.

Leto tigra je bilo, vsaj po kitajskem verovanju, polno presenečenj in sprememb. Ob vsem aktivnem dogajanju v svetovnem in našem lokalnem merilu, je bilo to več kot opazno. Sicer je s seboj prinašalo kar nekaj svetlih napovedi, saj sta bili pretekli leti še zahtevnejši in težki. Tigrovo leto je tako za seboj pustilo veliko zaključenih načrtov in, v tigrovem stilu, tudi prevzemov odgovornosti. Ker je tiger simbol izjemno močne in drzne energije, tudi hitrosti, so se dogodki v lanskem letu odvijali hitro in nepredvidljivo. Številne je motiviral, da so se odločali za velike življenjske korake, dogodivščine, speče načrte ali želje. Ob misli na politično dogajanje pri nas, na angažiranost javnosti in vojaške akcije ne tako daleč na severovzhodu Evrope, se moramo kar strinjati, da je tiger pustil sledi. Ker pa je tiger tudi simbol ustvarjalnosti in krepitve vezi, je botroval razvoju odnosov, čustev, sočustvovanju in drznim željam.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta