Nogometni kralji tetovaž

NR
04.11.2018 05:18

Medtem ko Cristiano Ronaldo na telesu nima niti enega tatuja, jih imajo drugi zvezdniki ogromno; nekateri že skoraj preveč, a nikdar dovolj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatan Ibrahimović
Epa

Tetoviranje je trajna poslikava telesa, ki se je razvila v pravo umetnost. Je tudi eden od načinov, na katerega ljudje izražajo svoja prepričanja. Včasih lahko nekoga "preberemo", če samo pogledamo tetovaže na njegovem telesu. Veliko ljudi uporablja svoje telo kot umetniško platno, na katerem upodabljajo svoja čustva. In ker so tudi igralci nogometa samo ljudje, česar se mnogi med nami pogosto ne zavedamo, imajo na svojih telesih precej tatujev.
Zdi se, da so tetovaže postale pomemben del življenja mnogih nogometnih zvezdnikov. Vsak njihov dosežek dobi mesto na njihovih telesih, da jih tam opominja na zmagoslavne trenutke minulih dni. V nasprotju z drugimi ljudmi imajo nogometaši tudi več priložnosti, da svoje tatuje pokažejo celemu svetu. Prav to jih tudi spodbuja, da jih imajo vedno več. Medtem ko Cristiano Ronaldo na telesu nima niti enega tatuja, jih imajo nekateri drugi zvezdniki ogromno. Z (naj)bolj zanimivimi se lahko pohvali naslednjih deset nogometnih zvezdnikov.

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann

Človeku že ob bežnem pogledu na tega Francoza postane jasno, da obožuje tetovaže. Desna roka Antoina Griezmanna je popolnoma pokrita s tatuji; na zgornjem delu lahko občudujemo podobo Jezusa Kristusa, medtem ko ima na spodnjem delu roke vtetoviran rožni venec, oblake in zvezde. Toda to še ni vse. Na tej isti roki ima vtetovirani še začetnici imen svojih staršev, s čemer jima je hotel izraziti svojo hvaležnost. Potem je tukaj še tatu na njegovih prstih. Na mezincu, prstancu, sredincu in kazalcu desne roke ima vtetovirane črke H, O, P in E, ki skupaj tvorijo besedo "hope", torej "upanje". Pravi, da s tem poskuša navdihniti svoje občudovalce.

Sergio Ramos

Zelo težko je najti košček Ramosovega telesa, ki ni pokrit s tatujem. Tatu ima za ušesom, na desnem zapestju, desnem bicepsu, boku, mečih, po vsem hrbtu - skorajda povsod. Lahko bi rekli, da je Ramosovo telo eno samo umetniško platno. Na levem bicepsu ima med drugim vtetovirani podobi Device Marije in Jezusa Kristusa, na spodnjem delu hrbta pa imeni svojega brata Miriana in sestre Rene ter številko 4.
Na desni strani zgornjega dela hrbta lahko občudujemo nekakšnega hudiča. Na podlakti ima vtetovirani začetnici imen svojih staršev ter številko 7, ki mu menda prinaša srečo. Na sredincu leve roke ima vtetovirane začetnice svojega imena ter imen svojega brata in sestre. Na desnem bicepsu ima zapisano Duh umrlih, na levem bicepsu pa Živi v spominu živih.
Njegova leva meča krasi podoba pokala lige prvakov, desna meča pa pokal svetovnega prvenstva. Na njegovem desnem zapestju je še en zanimiv tatu. Ta je zelo podoben tetovaži, ki jo ima njegov brat Mirian. Po desni roki ima razmetane tetovaže križa, lovilca sanj in perja, na spodnjem delu trebuha pa še tatu nečesa, kar je podobno ptici. Zaradi vseh teh tetovaž velja za enega najbolj potetoviranih nogometašev na svetu.

Daniel Agger

Daniel Agger

Tudi telo nekdanjega danskega reprezentanta Daniela Aggerja je podobno umetniški mojstrovini. Najbolj čudno pri vsem skupaj je, da tatuji po besedah Aggerja nimajo nobenega pomena. Kljub temu bomo poskusili dešifrirati nekatere napise, ki krasijo njegovo telo.
Njegov hrbet je videti kot pokopališče z grobnicami kraljev iz preteklosti. Gorm Stari, vikinški kralj Sven I., ki je leta 1012 brutalno osvojil Anglijo, kralj Harald Modrozobi, ki je združil danska, norveška in švedska plemena, ter kralj Knut Veliki - grobnice vseh teh kraljev je mogoče videti na Aggerjevem hrbtu. Potem je tam še Danec Holger, danski nacionalni simbol. Legenda pravi, da bo njegov kip oživel, če bo država kdaj v nevarnosti.
Na štirih prstih desne roke ima Agger vtetovirane črke Y, W, N in A. Sicer ima po obeh rokah in celo na dlaneh še več tetovaž. Kot lahko vidimo na fotografiji, ima na sredi trupa vtetovirano verigo, kot da mu visi okoli vratu in sega do trebuha. Agger ljubi tetovaže na svojem telesu.

Marcelo

Marcelo

Marcelo je prvi od treh Brazilcev, ki so se znašli na tem seznamu zaradi svoje ljubezni do tetovaž. Zadaj na vratu in za svojim desnim ušesom ima vtetovirano krilo, ki bi lahko simboliziralo njegov svobodni duh. Vendar to ni pravi pomen tega tatuja. Osebnost brazilskega levega bočnega branilca najbolje opisujejo besede, vtetovirane na njegovi levi roki: Carpe diem (Užij dan). Marcelo je dejansko človek, ki rad izkoristi vsak dan.
Njegov hrbet krasi podoba angela, njegovo desno roko križ. Oba tatuja simbolizirata njegova verska prepričanja. Na bicepsih ima tudi tetovažo Jezusa Kristusa, na spodnjem delu trebuha pa ima vtetovirano ime svojega sina Enza. Na vrhu hrbtenice lahko vidimo tatu M12. Njegovega pomena ni težko razvozlati - M je začetnica imena Marcelo, 12 pa je številka, ki jo nosi na dresu Real Madrida.

Neymar

Neymar

Še en Brazilec in še en ljubitelj tetovaž. Neymar ima toliko tatujev, da jih je skorajda nemogoče prešteti. Ena stvar, ki je ni mogoče prezreti, je ta, da so njegove tetovaže dokaz, kako zelo je predan veri. Na levem tricepsu ima vtetovirano besedo Corinthians (Korintčani), ki se nanaša na del Svetega pisma. V bližini je napis Življenje je šala, ki odraža nogometašev pogled na življenje. Na levi podlakti ima tatu rok v molitvenem položaju, pod katerima sta črki "Fe", kar pomeni "vera", ki si ju je dal vtetovirati za srečo pred svetovnim prvenstvom leta 2014. Na prstancu leve roke ima vtetovirano krono, na desnem zapestju ime svoje sestre Rafaelle, nad njim pa ime svojega sina. Neymar ni pozabil niti na svojo mamo Nadine - njeno ime ima izpisano na levem zapestju.
Preden se je iz Brazilije odpravil v Barcelono, si je dal narediti še dva tatuja, enega na levem, drugega na desnem gležnju. Tam ima vtetovirani besedi "ousadia" in "alegria", kar v prevodu pomeni smelost in radost. Na vrhu hrbta mu piše Blessed. S to besedo nogometaš bogu izraža hvaležnost za milost. Toda to še ni vse. Na vratu ima Neymar vtetovirani besedi Tudo passa, na zgornjem delu leve roke pa diamant, pod katerim piše Sorella, kar v italijanščini pomeni "sestra". To tetovažo si deli s svojo sestro, le da ima ona vtetovirano besedo Fratello (brat).

David Beckham
Toby Melville

David Beckham

Za bivšega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama bi lahko rekli, da je kralj mode. Vse na njem izžareva odličnost in prav nič ne čudi, da je eden najbolj iskanih obrazov, čeprav nogometa že dolgo profesionalno ne igra več. Ko gre za tetovaže, Beckham z njimi brez zadržkov izraža svoja prepričanja.
Njegov desni kolk krasi napis Man of Sorrows, ki si ga je dal vtetovirati po smrti svojega dedka, medtem ko ima na levem kolku vtetoviran kitajski pregovor, ki v prevodu pomeni: "Življenje in smrt odločata o položajih, bogastvo in čast sta odvisna od nebes." Na levi ključnici lahko občudujemo ime njegove hčerke, na desni lakti pa rimsko število VII, ki jo je nosil na dresu, ko je igral za Manchester United. Svojo ženo Victorio ima upodobljeno na levi lakti, navdih za ta tatu je bila ena od fotografij Brigitte Bardot. Na levi strani prsi ima vtetoviranega samega sebe v podobi Jezusa ter svoje tri sinove v podobi angelov. Njegove roke so porisane z zapletenimi vzorci, med njimi lahko prepoznamo žensko telo, ime njegove soproge Victorie v sanskrtu ter številne prepletene ilustracije.

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld je zelo dober belgijski nogometaš, zanimiv pa je tudi, kar zadeva njegove tatuje. Pri tetovažah sledi prav posebni modi. Na desnem bicepsu ima tatu razpela in rožnega venca. Njegovo levo roko krasi umetelno izpisani stavek: Vsak dan sem bližje domu, kjer sem se rodil; pod njim je podoba Jezusa Kristusa. Na prsih ima vtetovirani imeni svojih bratov Svena in Stevena, na desni roki pa še stolnico Naše gospe v Antwerpnu, ki ga ima za svoj dom.

Dani Alves

Dani Alves

Tretji in zadnji Brazilec na seznamu najbolj potetoviranih nogometašev je Dani Alves. Brez njega ta seznam ne bi bil popoln, saj ima na svojem telesu nekaj precej zanimivih tetovaž. Na levi lakti ima denimo tatu Jezusa Kristusa, nad katerim se bohoti razpelo. Na prsih si je dal vtetovirati ime svojega sina Daniela, na spodnjem delu trebuha pa ime hčerke Victorie.
Alves je zelo ljubeč mož in to lahko vidite, če pogledate zgornji del njegove desne roke. Tam ima namreč tatu obraza svoje soproge Dinorah. Sicer ima celi roki potetovirani z različnimi vzorci, katerih smisla pa na prvi pogled ni mogoče razvozlati.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović ima vse. Poleg tega, da je odličen nogometaš, je visok, zabaven. Njegovo telo krasijo naravnost artistične tetovaže, ki jih je toliko, da jih ni mogoče prešteti. Omenili jih bomo samo nekaj, medtem ko jih lahko poskusite na fotografijah razvozlati sami. Na zgornjem delu hrbta ima na levi strani tatu ribe, na desnem kolku pa tatu zmaja ter komplet asov. Na levi strani reber ima vtetoviran pregovor "Samo bog mi lahko sodi".
Šved tudi nenehno poudarja, kako zelo ima rad svoje starše, zato ima na levi roki vtetovirano ime svoje mame Jurke, na desni pa ime očeta Sefika. Na desnem tricepsu ima izpisan svoj priimek Ibrahimović, na desnem bicepsu pa imeni svojih sinov Vincenta in Maximiliana. Na obeh zapestjih ima vtetovirani nekakšni šifri, ki jima pravi "Ibrahimovićeva koda". Ta vsebuje rojstne datume njegovih staršev, bratov in sester ter otrok.

Leo Messi
Neznan

Lionel Messi

In na koncu še Lionel Messi. Na spodnjem delu njegove desne noge pod kolenom na zadnji strani lahko vidimo dve mali roki ter ime njegovega sina Thiaga. Argentinec ima očitno zelo rad tudi svojo mamo, zato si je dal na levem zgornjem delu hrbta vtetovirati njen obraz. Človeku takoj pade v oko tudi vzorec s številko 10 na njegovi levi golenici. Tatu, ki krasi njegovo desno roko, je versko obarvan. Komolec obdaja rozeta, tatu pa dopolnjuje impresivna podoba Jezusa Kristusa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta