(RECEPT) Finska kremna juha

Zora Štok Zora Štok
26.12.2021 04:25

Juha kesäkeitto je ena izmed številnih kremnih juh z morskimi sadeži in lososom, ki jih pripravljajo na Finskem. Podobne juhe pripravljajo tudi s perutnino ali govedino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Foto: Profimedia

Profimedia

Potrebujemo:

1 majhna cvetača

20 dag kuhanih repkov kozic

20 dag dimljenega lososa

po 12 dag korenja in graha

2 manjša krompirja

20 dag stročjega fižola

3 redkvice, pest špinače

3 žlice masla

sol, poper

2 dl mleka, 2 rumenjaka

1 dl sladke smetane

malo moke

sesekljan koprc

Cvetačo natrgamo na cvetove, korenček in krompir narežemo na kocke, stročji fižol na dva do tri centimetre dolge kose. Redkvice narežemo na tanke rezine, špinačo natrgamo. V posodi zavremo dva litra vode, jo solimo in dodamo vso zelenjavo razen špinače, kuhamo osem do deset minut. Dodamo špinačo in kuhamo še pet minut, potem juho precedimo, zelenjavo shranimo na toplem. V posodi segrejemo maslo in po njem potrosimo malo moke, postopoma dolivamo juho, mešamo in počasi dodajamo še mleko. Rumenjaka razžvrkljamo s smetano in nekaj žlicami juhe ter zlijemo v lonec z juho, premešamo ter začinimo s soljo in poprom. V juho potem vrnemo zelenjavo, dodamo še kuhane rakove repke in na kose natrganega lososa. Po juhi potrosimo koprc in postrežemo s črnim kruhom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta