(RECEPT) Hladna jogurtova juha

Zora Štok Zora Štok
18.07.2021 04:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

20 dag bulgurja

20 dag kuhane čičerike

25 dag čvrstega jogurta

25 dag tekočega jogurta

sol, poper

sesekljan koprc

V posodi zavremo vodo, stresemo vanjo bulgur, dodamo še skodelico hladne vode in skuhamo bulgur, potem ga dobro odcedimo. V večji skledi z metlico zmešamo obe vrsti jogurta, dodamo kuhan bulgur in potem še čičeriko. Po želji lahko del bulgurja in čičerike zmiksamo s paličnim mešalnikom in najprej to zmešamo z jogurtom, da dobimo kremasto zmes, preostanek pa potem potresemo po juhi. Solimo in postopoma dolivamo vodo, dokler ne dobimo želene gostote juhe. Na koncu dodamo še sesekljan koprc. Posodo pokrijemo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se dobro ohladi.

Tako pripravljena hladna jogurtova juha je pogosta na poletnih jedilnik po vsej Turčiji. Tam se imenuje ayran aşi çorbasi, postreže pa se lahko tudi mlačna, ne zgolj hladna. Zaradi hranilne vrednosti bulgurja in čičerike je tudi zelo zdrava, ne le lahka in osvežilna, torej je zelo primerna za poletne dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta