(RECEPT) Hoecakes: Koruzne palačinke za zajtrk

Zora Štok Zora Štok
02.03.2024 03:00

Popularno pecivo v Monut Vernonu v ameriški zvezdni državi Virginiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koruzne palačinke je rad jedel George Washington.
Profimedia

Potrebujemo: 

  • 4,8 dl mlačne vode
  • pol čajne žličke suhega kvasa
  • 2 čajni žlički soli
  • 50 dag koruzne moke (iz rumene ali bele koruze)
  • 22,5 dag masla
  • med

V skledo presejemo moko, dodamo vodo in zmešamo. Pustimo stati 10 minut, potem po vrhu potresemo kvas in temeljito zmešamo. Pokrijemo s krpo in pustimo testo počivati 15 minut. Dodamo sol, znova temeljito premešamo in pustimo v nepokriti skledi dve uri, da testo naraste. Med vzhajanjem se bodo na sredini pojavili mehurčki. Po dveh urah raztopimo dve jušni žlici masla, dodamo ju testu in znova dobro zmešamo, da dobimo voljno testo.

V široki ponvi segrejemo žlico masla. V skodelico s približno 1,2 dl prostornine damo testo in ga zlijemo na segreto maslo. Istočasno pečemo toliko testa, da je okoli vsakega kosa nekaj cm prostora. Pečemo dve do tri minute na vsaki strani, toliko, da testo nekoliko porjavi. Zunaj morajo biti palačinke hrustljave, znotraj pa mehke. Preden damo v ponev novo količino testa, vedno segrejemo maslo. Tople palačinke prelijemo z medom in takoj postrežemo.

Hoecakes oziroma koruzne palačinke so popularno pecivo v Monut Vernonu v Virginiji, kjer jih je baje rad jedel predsednik ZDA George Washington. Kraj je bil znan po svojem mlinu; iz koruzne moke so pripravljali palačinke, ki so Washingtonu zelo teknile. Sredi februarja še vedno pripravljajo prireditev Zajtrk z Georgeom Washingtonom, sestavni del zajtrka so seveda koruzne palačinke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta