(RECEPT) Semifredo z malinami

Zora Štok Zora Štok
26.06.2022 04:50

Semifredo je priljubljena italijanska poletna sladica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

  • 4 rumenjaki
  • dve celi jajci
  • 12 dag sladkorja
  • 4 dl sladke smetane
  • 25 dag malin
  • 5 dag neslanih in nepraženih pistacij

Podolgovat in globok pekač rahlo namastimo in ga obložimo s s prozorno folijo za živila. Robovi folije naj gledajo okoli 10 cm čez robove pekača. Pistacije grobo sesekljamo in jih prepražimo v ponvi. Sladko smetano stepemo.

V skledo, ki jo lahko postavimo nad soparo, damo rumenjake, jajci in sladkor. V posodi, na katero bomo dali skledo, zavremo vodo in potem ogenj zmanjšamo, da voda samo nekoliko brbota (idealno je, če imamo posodo za kuhanje na pari; v tem primeru skledo damo v posodo s preluknjanim dnom, to pa nastavimo na posodo z vrelo vodo). Jajca in sladkor stepamo nad paro 10 minut, zmes mora biti gosta, svetla in penasta. Skledo umaknemo z ognja in stepamo še pet minut, dokler se krema ne ohladi. Potem v jajčno kremo vmešamo pistacije, stepeno smetano in maline (nekaj najlepših prihranimo za okras) ter rahlo premešamo. Zmes vlijemo v pripravljen pekač, jo poravnamo in prekrijemo s folijo. Čez noč pustimo sladico v zamrzovalniku (ali vsaj tri ure, če jo pripravljamo isti dan, ko jo bomo postregli). Deset do 15 minut, preden bomo semifredo postregli, ga vzamemo iz zamrzovalnika, zvrnemo na pladenj, narežemo na kose, okrasimo z listi mete in celimi malinami ter postrežemo.

Pripravimo jo lahko z različnim sadjem, v jajčno kremo lahko dodamo tudi čokolado ali piškotne drobtine. Osnovne sestavine so jajca, sladka smetana in sladkor, vse drugo je prepuščeno domišljiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta