(RECEPT) Turli tava, turška pisana ponev

Zora Štok
25.07.2021 04:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wikipedia

60 dag junetine brez kosti

1 srednje velika čebula

4 večji korenčki

2 srednje velika jajčevca

1 večja bučka

1 glava česna

3 sveže paprike

3 srednje veliki krompirji

2 večja paradižnika

sol, poper

lovorjev list

1 žlička mlete rdeče paprike

peteršilj

malo olja

Meso narežemo na za grižljaj velike kocke. Korenček ostrgamo in narežemo na trakove, krompir olupimo in narežemo na kocke, čebulo in česen sesekljamo, paradižnik narežemo na kolobarje. Polovico bučke narežemo na majhne kocke (med dušenjem bodo razpadle in zgostile jed), polovico na kolobarje. En jajčevec narežemo na majhne kocke, enega na kolobarje. Na kolobarje narežemo tudi papriko. Peteršilj drobno sesekljamo.

V posodi segrejemo nekaj olja, dodamo narezano meso in dušimo na zmernem ognju nekaj minut, da se meso nekoliko zmehča. V drugi posodi prepražimo čebulo in česen ter dodamo meso, premešamo in dodamo narezani krompir, korenje in na kocke narezani jajčevec. Med mešanjem pražimo nekaj minut, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča, potem dodamo še na kocke narezano bučko in kolobarje paprike. Solimo in popramo, dodamo mleto rdečo papriko in na zmernem ognju dušimo še nekaj minut. Vsebino potem stresemo v naoljen pekač, po vrhu naložimo kolobarje paradižnika, jajčevca in bučk, potresemo s sesekljanim peteršiljem in v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 45 minut.

Turli tava (pisana ponev) izvira iz Turčije. Tam jo večinoma pripravljajo z dodatkom riža, pričujoči recept pa je ena od makedonskih različic jedi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta