Bumerang

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
26.10.2019 05:07

Pretiravanje običajno izzove nasprotni udarec oziroma se vrne kot bumerang.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Če na mitingu na Prešernovem trgu pade izjava, da odslej nič več ne bo enako, in to že od jutri, je skorajda gotovo, da bo govorcu prej ali slej priletela nazaj, kot bumerang. Toda tako hitrega odgovora ni bilo mogoče predvideti. Najavljena čistka med sodniki nasploh in posebej med ustavnimi sodniki razpada v vseh točkah: tožilka je v pritožbi sesula razsodbo sodnika Radonjića, ki je bil ravno izbran za zvezdo desne pravice. Da je vse še huje, je Radonjić med intervjujem s predvidljivim Možino hladno priznal, da uporablja žalitve in pretiravanja, ker tako zahtevata trenutek in situacija, ni se vzdržal snovanja teorij zarote in razglašanja morilcev kar tako na pamet in brez imen, dajal je izjave, ki bi zahtevale profesionalno oceno, in to ne samo pravno. Kar zadeva Jakličev napad na kolega z ustavnega sodišča zaradi domnevne strankarske povezanosti, zadostuje, da se spomnimo njegovih številnih izrazov zvestobe Janši in sodelovanja z njim, vključno z nastopanjem med "vztrajniki" proti "krivosodju" ... Namesto razumnega umika je sledila še tožba proti Jakličevi tarči, sodniku Accettu, ker da se ni izločil v primeru Thompson ... Zavladala je taka panika, da je bilo treba v pogon znova spraviti Kovačiča z njegovimi običajnimi zahtevami in tožbami. Toliko o obljubi, da nič več ne bo enako.
Imperialni mediji proizvajajo samo še večje količine istega, ob enaki domnevi (želji?), da so gledalci in bralci slepi: napadi na Jerco Korče, ki v vsakem nadaljevanju vsakomur, ki bere, ponudi nove bumeranške podatke, obtožba Frante (na podlagi posnetka njegovega interierja, da si je prisvojil umetniške predmete žrtev povojnih zločinov, tožba proti Franti, ki jo je vložil nekdo, ki priznava, da se je tako odločil po ogledu filma Preboj(?), objava zapisnika, v katerem je pol besedila prekritega s črno barvo, še več utrujajočega tračanja okoli zaposlovanja ... Toda bumerang je v večini teh primerov bodisi že udaril bodisi je na poti ali pa bo zelo hitro prispel ... So tudi taki, ki hkrati dosežejo dva pošiljatelja: eden je denimo intervju z dunajskim županom, ki je, ko ga je nič hudega sluteča Rosvita Pesek povprašala po njihovi stanovanjski politiki, zrecitiral poučno zgodovino rdečega in socialnega Dunaja: bumerang državni televiziji, vendar tudi našemu županu. Za vrhunec pa je v komisiji, ki jo vodi edinstveni Mahnič, Kangler uprizoril enega od najlepših avtobumerang udarcev s predstavo, ki je bila tudi za desnico skrajno neprimerna in neprijetna. In povrh vsega je prispela še prerokba predsednika državnega sveta (tvit Alojza Kovšce):
"Združitev desnice se bo neizogibno zgodila po streznitvi volilnega telesa ob naslednji ekonomski krizi, ki se že kaže na obzorju. Prazni želodci ne prebavljajo laži. Moja vloga pri tem procesu je popolnoma nepomembna. Zgodilo se bo z menoj ali brez mene. Bo pa boleče ..."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta