Nenadoma vsi sovražijo Rito Oro. Tako se vsaj zdi

Denis Živčec Denis Živčec
03.04.2021 04:00
Najbrž do tega pride, ko v življenju sprejmeš niz zares slabih odločitev. Svojčas dekle, okoli katerega se je na sceni vse vrtelo, danes pa njena kariera v glavnem temelji na tem, da večino časa slečena pozira za instagram in išče izvirne načine, kako zakriti svoje prsne bradavice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Celo Tyra Banks, samovšečna voditeljica in avtorica televizijskega šova Ameriški supermodel, je kar javno priznala, kako zelo ji je žal, da je vodenje oddaje v nekem trenutku prepustila Riti. Izkazalo se je, da ta gledalcev ne zanima in da svetovno znani šov brez Tyre ne more obstajati. Kar je seveda popolna neumnost, saj za nešteto tujih franšiz te oddaje uspešno vodijo druge voditeljice, a nekako se je Banksova s tem pridružila trenutno popularnemu valu udrihanja po Ori. Ta dobiva lekcijo za lekcijo.

Za novo pogodbo v BBC-jevem šovu The Masked Singer, njihovi različici oddaje Zvezde pod masko, se lahko obriše pod nosom. Bila je članica žirije, a si produkcijska ekipa sodelovanja z njo ne želi več. Razlog? Rita, ki je zadnje mesece marsikoga ogorčila s svojim neodgovornim karantenskim obnašanjem, je epidemiološke predpise grobo kršila tudi med snemanjem oddaje. Najprej je odpotovala v Egipt, kjer je nastopila v enem od petzvezdičnih hotelov, po vrnitvi v Veliko Britanijo pa ni ostala v izolaciji, temveč je pripravila skrivno rojstnodnevno zabavo, na katero je povabila cel kup prijateljev. Da je lahko praznovala, naj bi podkupila vodjo restavracije. V žep naj bi mu bila zatlačila 5700 evrov. "Gledalci so več tednov ob sobotah gledali Rito, a oddaja je bila posneta še pred njenim rojstnim dnevom," je neimenovan vir povedal za The Mirror. "Toliko truda je vloženega v varnost sodelujočih v šovu in mnogi se zaradi Ritinega obnašanja počutijo izigrane. S tem si res ni naredila usluge," dodaja vir. Medtem je v javnost prišla tudi informacija, da naj bi Ora sprejela sodelovanje v nekem drugem projektu in da naj bi to bil razlog, zakaj se s šovom razhaja.

Mama v bolnišnici, hči na ilegalnem žuru

Na razvpiti zabavi se je zbralo okoli 20 ljudi. V policijskem poročilu je zapisano, da je pevka v restavracijo Casa Cruz poklicala zato, da bi vodji objekta Scottieju Bhattaraiu ponudila okoli 5700 evrov za pijačo in prigrizke. Večina osebja je bila zaradi pandemije takrat na čakanju, šef lokala pa se je ne glede na to odločil, da denar sprejme. Kot je zdaj povedal, je želel le pomagati, hkrati pa priznal, da ga je premagal pohlep. Bhattarai je policiji sicer povedal, da je pričakoval sedem gostov, kasneje jih je bilo tam okoli dvajset, med njimi tudi nekaj zvezdnikov. V poročilu je zapisano še, da je skupina s seboj prinesla svojo alkoholno pijačo in da je slavljenka prepovedala fotografiranje, njeni varnostniki pa so od vodje restavracije zahtevali, da izklopi varnostne kamere.

Profimedia

"To je bila spontana odločitev na podlagi zmotnega prepričanja, da bodo druženja dovoljena in da bo to v redu," je kasneje na instagramu zapisala slavljenka. "Žal mi je, da sem kršila pravila, razumem, da sem s tem posledično ogrožala druge ljudi. Glede na omejitve se zavedam, kako neodgovorna dejanja so to bila, nase prevzemam vso odgovornost," je nadaljevala in dodala, da ji je še posebej nerodno prav zato, ker iz prve roke ve, kako trdo delajo zdravstveni delavci v bolnišnicah, kjer se borijo proti virusu. Njena mama je namreč zdravnica. "Čeprav s tem ne bom odpravila napake, se želim iskreno opravičiti." Še v začetku aprila je 30-letna glasbenica medijem razlagala, da je nadvse ponosna na svojo mamo, psihiatrinjo, ki je morala zaradi izbruha koronavirusa priti tudi na covidne oddelke in tam iz dneva v dan pomagati bolnikom. Med gosti njene neodgovorne zabave naj bi bili tudi manekenki Cara in Poppy Delevingne.

Ob izbruhu pandemije koronavirusa se je Rita odločila, da se iz Londona umakne na podeželje, saj se ni mogla sprijazniti s strogimi pravili karantene. Novi sosedje niso bili njenega prihoda prav nič veseli. Začasno domovanje si je zamislila v Cotswoldsu, na jugozahodu države, z njo se je vselilo še pet ljudi, namestitev v hiši pa je rezervirala že pred začetkom pandemije. S kolegi je tam pripravljala nov album. Lokalni prebivalci so bili besni, saj jih je Rita z ekipo nagnala z javnih površin, nad njihovimi glavami pa so začeli frčati droni, s katerimi so njeni osebni varnostniki nadzirali območje. Ena od domačink je medijem povedala, da so Ritini varnostniki v jok spravili njenega sina in ga nagnali z javne površine, ko so odšli, pa jih je nad glavami spremljal dron. "Pa kaj ne bi tudi ona morala spoštovati pravil in ostati v klinčevem Londonu?" so se spraševali sosedje. Rita se z njihovo jezo prav zelo ni ukvarjala. Namesto tega je pred hišo pozirala v prosojni majici, pod katero ni nosila nedrca.

Zadar je postal njen Waterloo

Februarja 2018 se je mnogim prikupila s tem, ko se je poklonila domovini svojih staršev. Danes 30-letnica živi v Veliki Britaniji, a rojena je bila v Prištini. Na svoje korenine je zelo ponosna. To je dokazala z velikim spektaklom, ki ga je pripravila v kosovski prestolnici. Koncert, ki je bil za vse obiskovalce brezplačen, je pritegnil kar 300.000-glavo množico in je segal čez tri osrednje mestne trge. Dogajanje je pevka pospremila tudi z več zapisi na družbenih omrežjih. Najprej se je v družbi prijateljic fotografirala pred zasebnim letalom in pripisala, kako se že veseli nastopa v domačem kraju, ob posnetku dobrodošlice, ki ji jo je tam pripravilo dekletce, je zapisala, da je v takih trenutkih ponosna, da je Albanka. Pod svojo fotografijo z odra je pojasnila, da so ji pravkar povedali, da jo je prišlo poslušat 300.000 ljudi in da ne bi bila nikjer drugje na svetu raje kot tam. Ob tej priložnosti je dala izdelati posebno serijo bombažnih puloverjev z napisom Kosovo, objavila pa je tudi fotografijo, na kateri sedi s kosovskim premierjem Ramushem Haradinajem, s katerim sta se po njenih besedah pogovarjala o "vznemirljivi prihodnosti naše države". No, trenutno je prihodnost Kosova bolj obetavna od prihodnosti njene kariere.

Na tistem koncertu bi morala nastopiti tudi trenutno najuspešnejša Kosovka na svetovni glasbeni sceni. Premislila naj bi si zaradi negativnih komentarjev na svoj račun, saj naj bi za nastop v Prištini zahtevala 200 tisočakov, medtem ko je Rita Ora pela brezplačno.

Če je Napoleon doživel Waterloo, je Rita Ora doživela Zadar in najbrž še danes noče govoriti o njem. Napovedovali so mega spektakel, dobili pa kup dolgov. Novica, da bo v Zadru nastopila Rita Ora, je leta 2019 prah dvigovala že nekaj dni pred koncertom. Prodaja vstopnic namreč še zdaleč ni šla tako dobro, kot so organizatorji pričakovali, na koncu so na koncertu našteli slabih šest tisoč ljudi, mesto Zadar pa si je s tem pridelalo okoli sto tisoč evrov izgube. Precejšnjega kozla je po koncertu ustrelila tudi pevka sama, ob utrinkih z nastopa je na družbenih omrežjih zapisala, da se je zbralo kar 60 tisoč gledalcev - zadrska športna dvorana Krešimirja Ćosića, kjer je nastopila, pa lahko sprejme največ devet tisoč ljudi. Občinstvo je sicer uživalo, vzdušje na mnogo manjšem koncertu od načrtovanega je bilo sicer dobro. "Veste, rodila sem se nedaleč stran od tu," je v premoru med skladbami občinstvo nagovorila zvezdnica, "v majhnem mestu, ki se imenuje Priština. Del moje družine še vedno živi tam." Ob koncu koncerta si je ogrnila še hrvaško zastavo in s tem dodatno razvnela občinstvo, po 50-minutnem nastopu pa se je odpravila naravnost na zasebno letalo in odletela v London. Dokler se njena kariera ne sestavi nazaj in ljudje ne pozabijo na njene napake, ima Rita še kar nekaj zalog, saj njeno osebno premoženje ocenjujejo na okoli 30 milijonov ameriških dolarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta