(FOTO) Nekdanji planiški rekorder, ki se bori z rakom, pozdravil Boruta Pahorja

M.D.
12.11.2019 19:08

Med državniškim obiskom predsednika Republike Slovenije pri norveškem kraljevem paru si je Borut Pahor ogledal tudi skakalnico Holmenkollen, kjer ga je pozdravil ljubljenec slovenskih navdušencev nad smučarskimi skoki Bjoern Einar Romoeren.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bjoern Einar Romoeren marca 2015, ko je v Planici postavil svetovni rekord.
Janko Rath

Poleti je poznavalce smučarskih skokov in poletov pretresla vest o zahrbtni bolezni priljubljenega Norvežana Bjoerna Einarja Romoerena. Novico je športnik delil s svojimi sledilci na Instagramu, objavil je črno-belo fotografijo, na kateri je brez las. Spomnimo, Norvežanov zaščitni znak so bili dolgi svetli lasje.
V Oslu se zdaj 38-letni nekdanji športnik, ki je kariero skakalca zaključil leta 2014, zdravi za diagnosticiranim tumorjem v hrbtenici. Ob objavi fotografije s kraljevim parom in Romoerenom na legendarni skakalnici Holmenkollen je predsednik Slovenije Borut Pahor zapisal: "Z norveškim kraljevim parom smo si ob mojem državniškem obisku na Norveškem ogledali tudi vrh skakalnice Holmenkollen. Tam nas je pozdravil Bjørn Einar Romoeren, ki je leta 2005 na naši planiški velikanki postavil svetovni rekord v poletih. Gospod Romoeren se bori z rakom, a nam je kljub temu nasmejano razkazal najstarejšo skakalnico na svetu. Izjemen skakalni šampion, ki je odločen, da bo preživel in premagal bolezen." 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B4xYB_YFfh7/{/instagram}
Podobno fotografijo je na svojem Instagram profilu objavil tudi nekdanji svetovni rekorder v poletih, ki je v Planici leta 2005 pristal pri 239 metrih. Objavil je tudi fotografijo z ženo Martine, oblečena sta bila v norveško narodno nošo, posneto na večerji v kraljevi palači, ki jo je kralj Harald V. priredil ob obisku predsednika Slovenije. "Nekaj neverjetnega je bilo doživeti kaj takšnega. Bil je enkraten večer. Ponosen sem, da je bila žena z menoj," je po dogodku dejal Romoeren, ki je med kraljevo večerjo opazil, da je slovenski predsednik navdušen nad smučarskimi skoki. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/romoerenofficial/posts/3047546785315903{/facebookpost}
Bjoern Einar Romoeren je nekdanji svetovni rekorder in zmagovalec osmih tekem svetovnega pokala. Na olimpijskih igrah leta 2006 v Torinu je prejel bronasto kolajno, na svetovnih prvenstvih je zbral tri kolajne, štiri pa na svetovnih prvenstvih v poletih. 
Norvežan je do poletja opravljal funkcijo marketinškega direktorja norveških skakalcev pri norveški smučarski zvezi. Romoeren ima z ženo Martine dva otroka.
{facebookpost}https://www.instagram.com/p/B3SF7arITpx/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/romoerenofficial/posts/2987193991351183:0{/facebookpost}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BvWmNXdHFxH/{/instagram}
{embed_youtube}https://youtu.be/bHBN7Cds07I{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/CAUSkXEoxDc{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta