(FOTO) Z Marsa kar dežujejo fotografije: Rover Vztrajnost na Zemljo neumorno pošilja slikovni material

Gr.G.
26.02.2021 07:39
Nasa je objavila prvo 360 stopinjsko fotografijo okolice roverja, ki so jo sestavili iz številnih manjših fotografij.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po tem, ko je ameriška vesoljska agencija Nasa kmalu po pristanku roverja Vztrajnost na Marsu objavila prve fotografije, ki jih je posnela kamera, je kratek čas vladalo zatišje. Dva dni po pristanku so tako mnogi pogrešali foto in video material, ki so ga redno pošiljali prejšnji roverji. 

Da ni nič narobe, je Nasa dokazala, ko je nedavno objavila prve zvoke z Rdečega paneta, kot tudi spektakularni video pristanka roverja na površju. Posneli so celotnih sedem minut groze in jih delili s svetom. 

Odtlej pa redno na Zemlji sprejemajo slikovni in video material s sosednjega planeta, ki je od našega oddaljen med 56 in 401 milijonom kilometrov. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ

Nasa pa je objavila tudi fotografijo prahu, ki ga je dvignilo načrtovano strmoglavljenje pristajalnega plovila, ki je dostavilo rover Vztrajnost na površino. To je na točno določeni točki padlo na tla približno dve minuti po pristanku roverja.

Veliko pozornosti pa je dvignila spodnja prva 360 stopinjska fotografija okolice roverja, ki so jo sestavili iz številnih manjših fotografij in jo je Nasa nedavno objavila.

Obrobje kraterja Jezero v prvi 360-stopinjski panoramski fotografiji z Marsa. 
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta