Google razkril, kateri dogodki in osebe so med Slovenci letos pritegnili največ pozornosti. Med njimi je tudi nekdanji član podmladka SDS

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.12.2021 09:21

Kdo so najbolj iskane osebe? Kaj nas je Slovence najbolj zanimalo s področja zabave po televiziji? Katera so aktualnopolitična iskanja? Vse to razkriva največji spletni iskalnik Google v svojem letnem poročilu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tudi letos je Google objavil rezultate Leto v iskanju 2021, pregled najpomembnejših trenutkov in trendov leta. Vključeni so tudi podatki o iskanjih na googlu v Sloveniji.

Da ostaja šport zelo visoko na lestvici tega, kar zanima Slovence, pričajo številna iskanja športnikov in športnih dogodkov v iztekajočem se letu. A tudi v Sloveniji je v 2021 življenje krojila epidemija novega koronavirusa.

Kot razkrivajo podatki o najbolj iskanih pojmih z iskalnikom Google, so Slovenci v letu 2021 najpogosteje iskali prav podatke o epidemiji. Tako se je na prvem mestu seznama iskanj v Sloveniji znašel Covid sledilnik. Med najbolj iskanimi osebami se je znašel tudi Luka Lah, nekdanji član podmladka SDS, o katerem se je nazadnje pisalo zaradi njegovih povezav z dobavitelji hitrih testov.

Prebivalci Slovenije smo v letu 2021 prek iskalnika Google zelo veliko iskali tudi informacije, povezane s šolo na daljavo. Pogosto iskana gesla so še cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura.

Veliko zanimanja je letos sprožil tudi referendum o zakonu o vodah, je še mogoče razbrati iz letnega poročila iskanj.

Zanimiva je tudi analiza globalnih trendov, ki so jo zbrali na spletnem mestu Google Trends. Najbolj priljubljen igralec je po pogostosti iskanj Alec Baldwin, najpogosteje so spletni uporabniki iskali novice o Afganistanu, med atleti se je na prvo mesto zavihtel Christian Eriksen, najbolj priljubljena igra je PopCat, hrana pa birria tacos. Eternals je film, po katerem je svet želel izvedeti največ, med televizijskimi oddajami se je na prvem mestu znašla Netflixova serija Squid Game, največ poizvedovanj pa so uporabniki namenili delovanju Reala Madrida. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta