S Surface Duo in Androidom se Microsoft vrača na trg pametnih mobilnikov

Gregor Grosman Gregor Grosman
17.08.2020 18:55

Za uspeh izdelka bo pomembno, kako se bo obneslo delo na dveh zaslonih in kako bodo to podpirale aplikacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Družba Microsoft se je pred leti umaknila s tržišča pametnih telefonov, na katerih je bil nameščen njihov lastni operacijski sistem Windows Phone. Zdaj pa se vračajo z drznim mobilnikom, ki ima dva zaslona, poganja ga operacijski sistem Android, imenuje pa se Surface Duo. Izdelek bo zaenkrat mogoče kupiti le v ZDA, kjer bo na prodajnih policah od 10. septembra naprej, zanj pa bo treba odšteti 1399 dolarjev, (okrog 1180 evrov). 
{embed_youtube}https://youtu.be/CqRKOY4Cgvw{/embed_youtube}
Dizajn Surface Duo so sicer razkrili že oktobra lani, tehnične specifikacije pa so do zadnjega ostale skrivnost. Zdaj je potrjeno, da bo naprava imela dva 5,6 palčna OLED zaslona z ločljivostjo 1800 x 1350 točk, razmerje stranic pa bo 4:3. Skupaj se bosta zaslona odprla v en 8,1 palčni zaslon velikosti 2700 x 1800 točk, ki bo imel razmerje stranic 3:2. Za razliko od prepogljivega mobilnika proizvajalca Samsung (Galaxy Fold) bo zaslon Surface Duo ščitil Gorilla Glass, zaslona pa sta zasnovana tako, da delujeta podobno kot dva zaslona na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows (Okna). 

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta