(VIDEO) Šibenik: Turisti v morju posneli najdaljšo evropsko kačo, želela se je povzpeti na katamaran

A.L.
03.07.2019 09:54

Gre za kačo, ki sicer le redko ugrizne, pogosto pa sika, da vsakega, ki pride mimo, opozori nase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Madžarski turisti so v hrvaškem Šibeniku v svoje objektive ujeli največjo evropsko kačo, kako plava v morju in se poskuša povzpeti na katamaran, ki pluje med otokoma Kakan in Borovnjak Veliki. Govora je o progastem gožu, ki lahko zraste do dveh metrov in pol in velja za najdaljšo evropsko kačo. Posnetek si lahko pogledate tukaj.
Gre za kačo, ki sicer le redko ugrizne, pogosto pa sika, da vsakega, ki pride mimo, opozori nase. Spomladi se prehranjuje s pticami, najpogosteje pa z glodavci, zaradi česar je ta vrsta kače koristna. Pogosto se vzpenja tudi na drevesa. Strokovnjak za plazilce je ob dogodku v hrvaškem morju opozoril, da vse kače znajo plavati, zato videnje progastega goža ni nenavadno.
"Mogoče je, da je bila kača na nečem nad morjem in je vanj padla, nato pa se želela povzpeti na katamaran. Kače namreč iščejo kopno," je povedal Andrej Simčić za Morski.hr. Po tem, ko je portal Morski.hr objavil posnetek progastega goža v morju, se je med uporabniki družbenih omrežjih našlo več takšnih, ki so pisali o svoji izkušnji srečanja s kačo v morju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta