Covid med slovenskimi olimpijci: Eva Urevc pozitivna na testu, namesto Žana Koširja bo zastavo nosil Rok Marguč

ŠR, STA
01.02.2022 15:57

Eva Urevc, ki je covid prebolela pred letom na Kitajsko, bo opravila še en test, Žan Košir ostaja v izolacijskem hotelu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rok Marguč bo ob Ilki Štuhec nosil slovensko zastavo na otvoritveni slovesnosti.

Sašo Bizjak

Na prizorišče olimpijskih iger v Pekingu je danes pripotovala največja slovenska odprava doslej. A brez zapletov ni šlo. Na testiranju na novi koronavirus je bila pozitivna smučarska tekačica Eva Urevc, ki je sicer pred odhodom na Kitajsko prebolela covid-19.

Kot so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), bo Urevčeva, ki v paru z Anamarijo Lampič sodi v ožji krog favoritov za medaljo na ekipnem šprintu (16. februarja), danes zvečer opravila še en test, rezultati pa naj bi bili znani jutri. "Želimo in upamo, da bo njen proces testiranja enak kot pri Boštjanu Božiču, trenerju alpske smučarke Andreje Slokar, ki je bil ob včerajšnjem prihodu prav tako pozitiven. Tudi on je prebolevnik; po dveh negativnih testih se sedaj brez težav giblje po olimpijski vasi," so zapisali pri OKS.

V izolacijskem hotelu, kamor bo napotena tudi Urevčeva, če ne bo na naslednjih dveh testih negativna, sta trenutno dva člana slovenske odprave - deskar Žan Košir in serviser Darko Centrih. Zdaj je že jasno, da Košir, dobitnik dveh olimpijskih medalj iz Sočija in ene iz Pjongčanga, na petkovi otvoritveni slovesnosti ne bo mogel vihteti slovenske zastave. Ob Ilki Štuhec bo tako deskar Rok Marguč

"Rok je izkušen vrhunski športnik, letošnje olimpijske igre bodo že njegove četrte po vrsti. Nekdanji svetovni prvak v paralelnem slalomu ter dobitnik srebrne in bronaste kolajne v paralelnem veleslalomu bo tako skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec v petek, 4. februarja, na čelu slovenske olimpijske reprezentance vkorakal na stadion Ptičje gnezdo," so v sporočilu za javnost zapisali pri OKS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta