Timi Zajc: "Če bi letel do druge rdeče črte, bi bil kar nasmejan"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
10.12.2020 07:01
Edini Štajerec med slovenskimi orli si želi prečrtati številko 240, ki na njegovih smučeh pomeni osebni rekord
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot trdi Zajc, uvodne tekme niso bile pravi pokazatelj njegove forme.
Bobo

Edini Štajerec v slovenski skakalni reprezentanci, Savinjčan Timi Zajc je kot šele 18-letnik lani že zablestel v Planici in osvojil četrto in peto mesto. Na začetku letošnje sezone je glasno razmišljal tudi o medalji, a prve tekme so nekoliko omilile ambicije. "Zdaj je prvi cilj, da se na treningu uvrstim v ekipo," je precej bolj previden. Čeprav to zimo za presežek še ni poskrbel, pa se sodeč po zadnji tekmi v Nižnem Tagilu, ko je na drugi tekmi osvojil deseto mesto, forma stopnjuje: "Prvi trije tekmovalni vikendi so bili zelo vetrovni. Ker si moral imeti tudi srečo, morda niso bili pravi pokazatelj, v kakšni formi si. Skačem kar solidno. Če to prenesem še na velikanko, bi lahko bil kar uspešen," ocenjuje, potem ko je na zadnji postojanki našel pravi recept: "V Rusiji sem menjal smuči in končno našel pravi dres. Tako mi je steklo že od prvega treninga."

Ker je končno zadovoljen z opremo, upa, da se mu bo tudi vse ostalo končno izšlo. "Če bi letel do druge rdeče črte, bi bil kar nasmejan," si želi pristati na točki velikosti letalnice, ki znaša 240 metrov. A prav toliko znaša tudi njegov osebni rekord, ki zapisan ob prečrtanih prejšnjih mejnikih krasi njegove smuči: "Hja, če bi se na velikanki dobro znašel, bi lahko prečrtal tudi to številko." In dodal kakšno novo? Morda rekordno? Zaradi nočne tekme bo sicer vzgornika manj. "A če ne bo vetra, bo pač tekmovalna žirija dvignila zaletno mizo in tako zvišala hitrosti, zato pričakujem podobne daljave kot običajno," predvideva najmlajši član reprezentance.

Ker bo to zanj šele prvo SP v poletih (na prejšnjem, leta 2018, so ob bratih Prevc nastopili Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol), ga že malo daje neučakanost: "Komaj čakam, da se že začne, da ne bo več toliko prostega časa in da končno začnemo skakati!" Pa dober let!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta