(VIDEO) Ganljiv posnetek Romoerena o bitki z rakom: "Veselim se prihodnjega leta"

A.L.
11.12.2019 12:16

"Med takšnim zdravljenjem nimaš časa in energije, da bi počel kaj drugega. Čim več časa sem poskušal preživeti tudi z otrokoma in družino."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pol leta mineva, odkar je nekdanji svetovni rekorder v smučarskih skokih Bjoern Einar Romoeren javnosti razkril, da se bori z rakom, zdravniki so mu diagnosticirali tumor v hrbtenici. Priznal je, da se mu je življenje obrnilo na glavo, a se bo kljub temu boril do konca. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/hopplandslaget/videos/1735098553291205/{/facebookpost}
Sedaj se je Norvežan razgovoril tudi na posnetku, objavljenem na Facebooku. V njem priznava, da se je na kemoterapije, zaradi katerih se je poslovil tudi od dolgih svetlih las, navadil. "Ni bilo preprosto, a to moram opraviti. Na srečo sem z obsevanji končal, čez nekaj mesec bom tudi s kemoterapijami. Veselim se prihodnjega leta, ko se bom poskušal vrniti v normalno življenje," je optimističen Romoeren. Kljub optimizmu, ki ga navdaja, priznava, da je bilo zadnjih šest mesecev najtežjih v njegovem življenju.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B51AUnYHa_i/{/instagram}
"Hitro je minilo, hkrati pa je bilo tudi zelo dolgočasno. En teden sem imel kemoterapijo, naslednji teden sem prespal, tretji teden sem se poskušal dobro pripraviti na naslednje kemoterapije," na posnetku razlaga nekdanji skakalec, ki je velik del zdravljenja opravil v Nemčiji. "Med takšnim zdravljenjem nimaš časa in energije, da bi počel kaj drugega. Čim več časa sem poskušal preživeti tudi z otrokoma in družino."
{instagram}https://www.instagram.com/p/B3w9BBan9HX/{/instagram}

Kako torej napreduje zdravljenje 38-letnika? "Nisem zdravnik, a zdravniki se smehljajo. Upam, da gre zdravljenje po načrtih," pove oče dveh otrok, sina Freda in hčerke Fione. Želi si, da bi kmalu lahko v živo spremljal tudi kakšno tekmo, do takrat bo pesti stiskal pred televizijskim zaslonom, je obljubil. "Vesel sem, da gre fantom tako dobro. Lepo je pogledati še kaj drugega kot Netflix," se je malce pošalil.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BpcTNtnhZkl/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BlkeoW4BYWM/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta