Tretja razvojna os: cesta gre mimo, Celje molči

Rozmari Petek Rozmari Petek
16.04.2019 16:42

Vse glasnejše govorice, da bi z gradnjo hitre ceste F2-2 do Velenja to od Celja prevzelo vlogo glavnega regijskega središča

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Le štirje poslanci so si potek obeh tras ogledali na terenu.
Združene Civilne Iniciative

Zadnje dni so se strasti o tem, kje naj poteka hitra cesta, ki bo Velenjčanom in Korošcem skrajšala pot do Ljubljane, spet nekoliko razplamtele. Novi savinjski poslanec Aleksander Reberšek (NSi) ki opozarja, da je umestitev ceste na traso F2-2, ki bi pot do Ljubljane skrajšala preko Podgore in Šentruperta, čisto nerazumljiva, je minuli petek svoje kolege poslance in pristojne ministre želel popeljati po terenu.

Le štirje poslanci so si potek obeh tras ogledali na terenu.
Združene Civilne Iniciative

V prid gradbenim baronom?

A vendar je Reberšek ob tem večkrat poudaril, da tudi Savinjčani "hoč'mo" cesto do Koroške: "Tudi čas izvedbe posamezne trase je pomemben in prav tukaj imamo še posebej pred očmi Korošce. Gradnja vsiljene trase F2-2 bi zaradi zahtevnosti (trije tuneli, enajst viaduktov) trajala od štiri do šest let, varianto F6 pa bi, ker je manj zahtevna (le en viadukt), zgradili v letu in pol."

Pišek: Celje neaktivno

Je pa ob vsem tem nenavadno, da se Celje ne pridružuje nobenim aktivnostim v prid trasi F6, čeprav bi, tako meni predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Peter Pišek, morali jasno podpreti traso skozi Arjo vas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta