Bagnaia zmagovalec zadnje dirke motoGP v sezoni, Rossi ob slovesu deseti

STA, Gr.G.
14.11.2021 14:57

Dirko je zaznamovalo tudi slovo veterana Valentina Rossija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec zadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu. Na preizkušnji v Valencii je v elitnem razredu motoGP premagal Španca Jorgeja Martina (Ducati Pramac), tretji je bil drugi tovarniški dirkač Ducatija Avstralec Jack Miller.

Dirko je zaznamovalo tudi slovo veterana Valentina Rossija. Devetkratni svetovni prvak je odpeljal zadnjo dirko v bogati karieri, v kateri je zbral kar 432 nastopov na dirkah, ob slovesu pa je dirkač Yamahe SRT iztržil deseto mesto.

Reuters

Zadnja dirka ni več vplivala na razplet SP, saj je bil prvak znan že nekaj časa. Fabia Quartararoja (Yamaha) nihče ni mogel ogroziti, zadnjo preizkušnjo sezone pa je končal na petem mestu.

Pred dirko elitnega razreda pa je padla še zadnja odločitev o prvaku v sezoni. Avstralec Remy Gardner je v moto2 z desetim mestom zadržal skupno vodstvo in tako ponovil uspeh očeta Wayna Gardnerja, ki je bil leta 1987 svetovni prvak v takrat najmočnejšem 500-kubičnem razredu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta