(VIDEO) Moto GP: Vinales pri 220 kilometrov na uro skočil z motorja na zgodovinski dirki za Portugalce

sta, šr
23.08.2020 19:50

Najboljši motociklisti sveta so se drugi konec tedna merili na Štajerskem, čeprav čez severno mejo na avstrijski stran.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred zadnjim ovinkom je bil Miguel Oliveira še tretji, na ciljni črti se je veselil prve zmage. 
Epa

Na veliki nagradi pokrajine, ki je tudi v Sloveniji, je premierno zmago v kraljevskem razredu slavil Portugalec Miguel Oliveira, drugi je bil Jack Miller (Ducati), tretji Španec Pol Espargaro (KTM).
"Zelo sem čustven. Rad bi povedal veliko stvari, vendar ne najdem besede. Vpisal sem se v zgodovino svoje države," je dejal 25-letnik, ki je dosegel prvo zmago v motoGP tudi za Portugalsko in moštvo Tech3, ki sodi pod okrilje KTM. Dodatno je bil v šoku, ker je bil pred zadnjim ovinkom še na tretjem mestu, a sta si Miller in Espargaro preveč želela zmage in sta se zrinila ob rob proge ter Oliveiri odprla pot do slavja. Ta je prekinil niz petih zmag Ducatija na tem dirkališču.
Dirko je - podobno kot tisto prejšnjo nedeljo - zaznamoval padec, tokrat je zaradi težav z zavorami pri hitrosti več kot 220 kilometrov na uro kar skočil z motorja Španec Maverick Vinales (Yamaha), vendar jo je odnesel brez hujših posledic. Njegov motocikel se je raztreščil v ograji in zagorel, da je bila dirka prekinjena, motoristi pa so se za zadnjih dvanajst krogov še enkrat podali na start. Do takrat je bil v vodstvu Španec Joan Mir (Suzuki), ki je končal na četrtem mestu. Šele 13. mesto je osvojil Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), čigar prednost pred včeraj petim, Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), se je stopila na tri točke, tretji Miller zaostaja dodatnih enajst.
{twitter}https://twitter.com/f1pills/status/1297514481371709440{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/MotoGP/status/1297545378921721858{/twitter}
{embed_youtube}https://youtu.be/s0vk8gXdlxY{/embed_youtube}
Sedma od 15 dirk sezone bo 13. septembra v Misanu za VN San Marina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta