(VIDEO) Najbolj bizarna skladba Evrovizije 2022? Srbska pevka pretresla sceno z besedilom o bolezni

D.Ži
08.03.2022 09:05

"Bog, daj nam zdravja," moleduje Konstrakta v skladbi, v kateri se dotika pereče teme neurejenih zdravstvenih zavarovanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Klub nenavadnih evrovizijskih skladb je pravkar dobil novo paradno članico. In ta ima, kljub ekscentričnosti, močno sporočilo, ki je hkrati tudi kritika družbe. Na Beoviziji, srbskem evrovizijskem predizboru, je zmagala umetnica z umetniškim vzdevkom Konstrakta. Ana Đurić, kot ji je v resnici ime, si je tako priborila majski nastop v Torinu.

Njen nastop na srbski različici Eme je dvignil oblak prahu in odprl številna vprašanja. Uspešnica je očitno rojena, saj je skladba In Corpore Sano (V zdravem telesu) čez noč postala najbolj iskana skladba na YouTubu v regiji. Konstrakta je tako v hipu postala vsestransko oblegana, pred izborom pa so njeno ustvarjanje bolj ali manj spremljali le sladokusci. 

Poleg čudaško karizmatičnega nastopa, med katerim si umiva roke, spremljevalni vokalisti pa okoli nje opletajo z brisačami, svoje doda tudi družbenokritično cinično besedilo, v katerem se sprašuje, kaj je skrivnost zdravih las Meghan Markle. Poje o tem, da kot umetnica nima urejenega zdravstvenega zavarovanja, zato o svojih simptomih raje brska po svetovnem spletu. Ob vzkliku, naj nam bog nameni zdravja, dodaja tudi, da mora umetnica biti zdrava. "Nimam knjižice," pravi. 

Preden se je podala v samostojne vode, je bila Konstrakta članica skupine Zemlja Gruva. Za svoje umetniško ime je nekoč dejala, da združuje racionalno in čustveno v enem. Blic piše, da je Ana diplomirala iz arhitekture in je ponosna mama dveh otrok. Pesem se že strmo vzpenja po stavnih lestvicah, poznavalci Evrovizije pa se strinjajo le v tem, da gre za eno tistih skladb, ki so obsojene bodisi na zelo slabo ali zelo dobro uvrstitev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta