(VIDEO) Premika se! LPS uspel velik skok na evrovizijskih stavnih lestvicah. Presenečeni boste, na katerem mestu so

D.Ži
04.04.2022 09:20

Nič še ni odločeno. Evrovizijski oboževalci se za slovensko skladbo očitno ogrevajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mp Produkcija/pigac.si

In vendarle se premika in spreminja. Stanje na evrovizijskih stavnih lestvicah, ki je bilo sprva za Slovence skrajno depresivno. Prav mogoče je, da se je evropski val navdušenja nad skupino LPS, ki bo v Torinu s skladbo Disko zastopala barve Slovenije, pravkar začel širiti. Počasi in zanesljivo. Ne gre za radikalne premike, a povsem zadnji simpatični Celjani tudi več niso. 

Spletna stran EurovisionWorld, ki že vso evrovizijsko sezono objavlja napovedi, kaj bi se utegnilo sredi maja zgoditi, ima razveseljujoče podatke. LPS so se z zadnjega povzpeli za optimistični dve mesti. Tako trenutno niso več na 40., ampak na 38. mestu. Za nami so Romuni in Severni Makedonci, pred nami pa Črnogorci, Izraelci, Danci in nato še vsi ostali.

Mnogo večji skok je LPS uspel na stavni spletni strani Oddschecker. Tam so naši pojoči mladi upi dolgo kotirali povsem na dnu. Zdaj so se izstrelili na obetavno 23. mesto. Bitka za finale torej, vsaj če sklepamo po stanju na stavnicah, še ni povsem izgubljena. Tudi zato, ker na Evroviziji ne odloča zgolj glas ljudstva, temveč svoje točke podeli tudi manj predvidljiva strokovna žirija. 

Na vrhu večjih sprememb ni. Tisti, ki vplačujejo stave, največ možnosti za zmago pripisujejo Ukrajini. Izvršna producentka Evrovizije Simona Martorelli je povedala, da je ukrajinska delegacija potrdila udeležbo in tudi pravočasno poslala vse zahtevane materiale. "To je, glede na razmere, vredno občudovanja," je dodala. Ukrajino bo zastopala skupna Kalush Orchestra s pesmijo Stefania, ki vključuje tradicionalno ukrajinsko glasbo, v njej je tudi poved: "Vedno bom našla pot domov, tudi če bodo uničene vse ceste."

Tik pod vrhom na svojo drugi zaporedno zmago čaka Italija, ki jo s skladbo Brividi zastopata sanremska zmagovalca Mahmood in Blanco. Tretja je tradicionalno močno favorizirana Švedska, ki v bitko pošilja karizmatično Cornelio Jakobs s skladbo Hold me Closer

Pri italijanskem RAI-ju so določili, da bodo LPS na evrovizijski oder stopili kot peti v prvem predizboru, ki bo potekal v torek, 10. maja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta