Srbska evrovizijka se je pojavila na profilu velike zvezde. Presenetilo vas bo, kaj se s Slovenijo dogaja na stavnicah

D.Ži
11.03.2022 09:50

Če poskušamo kozarec videti pol poln, ne prazen, lahko rečemo, da je pozicija skupine LPS na evrovizijskih stavnih lestvicah zelo stabilna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Srbska predstavnica na Evroviziji se je s pesmijo In Corpore Sano pojavila na instagramovskem storyju priljubljene ameriške igralke Zendaye. Zvezdnica je objavila posnetek zaslona 10 najbolj priljubljenih pesmi spletne strani, posvečene glasbenim besedilom Genius. Provokativna pesem Konstrakte, v kateri umetnica poje o tem, da nima zdravstvenega zavarovanja, je bila na šestem mestu te lestvice. Zendaya je podatke objavila, da bi se pohvalila z lastnim uspehom, saj sta bili na tej lestvici kar dve njeni skladbi, ena od njih celo na vrhu.

Konstrakta je po zmagi v srbski različici Eme pritegnila veliko pozornosti javnosti. Srbija se je po njeni zmagi začela vzpenjati po evrovizijskih stavnih lestvicah, pesem pa so si doslej na YouTubu ogledali že več kot sedemmilijonkrat

Stavnice so, vsaj kar se Slovenije tiče, tudi letos zelo občutljivo področje. Celjska dijaška skupina LPS je s skladbo Disko tam povsem zadnja. Pozicije držav nad nami se iz dneva v dan spreminjajo, mi pa ostajamo stabilno zasidrani na dnu. Tik nad nami je predzadnja Irska, nato Črna gora in in zatem še vse ostale. Tisti, ki vplačujejo spletne stave, se se po začetku vojne v Ukrajini sočutno navdušili nad skladbo te države in jo čez noč izstrelili na prvo mesto. Sicer je Evrovizija trenutno razumljivo zadnja skrb Ukrajincev, a država na izboru očitno namerava nastopiti.

Sprva je bila kot njihova predstavnica izbrana Alina Pash, ki bi nastopila s pesmijo Shadows of Forgotten Ancestors, a je po razkritju podrobnosti o potovanju na Krim odstopila. Zamenjala jo je rap skupina Kalush Orchestra s pesmijo Stefania. Na drugem mestu ostaja Italija, ki je pred vojno v Ukrajini močno vodila. Mahmood in Blanco s skladbo Brividi tako še naprej ostajata med največjimi favoriti za zmago.

Pesem Evrovizije 2022 bo maja gostil italijanski Torino, kjer se bodo trije najpomembnejši večeri odvili 10., 12. in 14. maja. Slovenski predstavniki bodo nastopili v prvi polovici prvega polfinalnega večera. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta