Do 11. ure najvišja udeležba v Slovenj Gradcu, najnižja v Radljah

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
18.11.2018 12:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odprto volišče na Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje.
Tomaž Ranc

Pri volilnih komisijah večjih koroških občin smo se pozanimali o volilni udeležbi na lokalnih volitvah do 11. ure. Najvišja je v mestni občini Slovenj Gradec, kjer je do 11. ure glasovalo 15, 66 odstotkov volilcev. Volitve potekajo nemoteno, je povedala tajnica volilne komisije Tatjana Špalir.
Kot je povedal Matej Skerlovnik, predsednik volilne komisije v občini Ravne na Koroškem, je udeležba na Ravnah do 11. ure 14,9 odstotna. Volilo je 1443 od 9699 volilcev.
V občini Dravograd je bila udeležba do 11. ure 14,46 odstostka, tudi tukaj volitve potekajo nemoteno, pravi šef tamkajšnje volilne komisije Aleš Horvatič.
Še najnižja volilna udeležba izmed večjih koroških občin je v Radljah ob Dravi. Do 11. ure je prišlo na volišče 12,2 odstotka volilnih upravičencev, kar je manj kot na prejšnjih prejšnjih volitvah, ko je do te ure volilo 13,8 odstotkov volilcev. Posebnosti ni, je še povedala predsednica občinske volilne komisije Andreja Polanc.
O prvih rezultatih volitev vas bomo obveščali tudi preko vecerkoroska.com, socialnih omrežij in seveda v jutrišnji tiskani izdaji Večera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta