Malčkov tek vabi na Ravne: Po parku se bo potikal tudi Modri volk

Urška Polanc Urška Polanc
16.05.2023 18:00

Mladi športniki se bodo lahko to soboto v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem preizkusili v teku. Premagovali bodo razdalji 250 in 500 metrov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malčkov šport

Že 14. Malčkov tek bodo prihajajočo majsko soboto organizirali na Ravnah na Koroškem in vnovič združili veliko otrok in mladih družin, ki se radi gibajo v naravi. Mladi športniki se bodo lahko preizkusili v teku, premagovali bodo razdalji 250 in 500 metrov. Teki posameznih kategorij se bodo pričeli ob 11. uri, po teku so zanje pripravil še pester otroški program. Otroci bodo lahko peli skupaj z mini super zvezdami, se igrali na napihljivih igralih ter sodelovali v ustvarjalnih in kreativnih delavnicah. Kot novost bodo letos prvič predstavljene možnosti aktivnih otroških pustolovskih počitnic, in sicer v obliki preživetja v naravi z Modrim volkom. Po parku se bo tako potikal tudi Modri volk, ki bo naznanil prihajajoče poletne počitnice in družinam predstavil svoj otroški program, ki temelji na preživetju v naravi in spanju v šotorih ter številnih zanimivih aktivnostih, kot so jahanje konjev, ribolov, lokostrelstvo, samoobramba, tečaj prve pomoči, streljanje z zračno puško, spanje v gozdu v bivakih ...

Udeležba na teku je brezplačna

Največji rekreativni otroški tekaški dogodek na Koroškem je brez vstopnine, saj spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa. Malčkovega teka se že tradicionalno udeleži več kot 400 mladih tekačev med tretjim in desetim letom starosti. Dogodek je kot soorganizator podprla občina Ravne na Koroškem, skupaj z njenim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Udeležba na teku bo za vse nadobudneže brezplačna, zaradi lažje organizacije pa je obvezna predhodna prijava na tek na spletni strani www.malckovsport.si, ki je možna še do četrtka. Vsi mladi tekači bodo na teku prejeli darilce sponzorjev dogodka, prijavljeni do 30. aprila pa so prejeli tudi uradno majčko Malčkovega teka.

Malčkov tek je med otroki zelo priljubljen, letos jih bo razveselil tudi obisk Modrega volka. 
Malčkov šport

Malčkov tek organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem, Primorskem in Štajerskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi več kot 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije.

Spodbujanje gibanja in vsestranski razvoj otrok 

Malčkov šport sicer predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanih z aktivnim življenjskim slogom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta