Na koroški malčkovi zabavi pridni kot čebelice

Urška Polanc Urška Polanc
20.05.2018 18:27

Največjo športno-rekreativno prireditev na Koroškem so v Dravogradu pričeli s kolesarskim sejmom, otroškim tekom in zaključili z otroško športno zabavo z medenim pridihom. Ob svetovnem dnevu čebel so namreč pripravili več čebelarskih delavnic, otrokom pa podarili še tisoč medenih napitkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

Osveščanju, o pridnih in aktivnih malih prijateljicah, ki letos prvič obeležujejo svoj dan - svetovni dan čebel, so se pridružili tudi na letošnji koroški športno-rekreativni prireditvi. Simono Žilavec, ki z družino na malčkovo zabavo prihaja že peto leto, smo opazili pri oglednem panju, v katerem je brenčalo kar 2000 čebel. "Super, da je letošnje dogajanje sovpadlo z dnevom čebel, saj so te ogrožene," je povedala. Njena hči Ela, ki ima čebelice posebej rada, je poskusila tudi gozdni med in medenjake s stojnice dravograjskega čebelarskega društva.

Urška Polanc
Urška Polanc
Urška Polanc

Pridni in marljivi

Prireditev so popestrile tudi čebelarske delavnice za otroke, ki so jih pripravila lokalna čebelarska društva in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Na temo čebelarstva so z najmlajšimi soustvarjali tudi dijaki in mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec, ki so zanje pripravili tudi medene napitke Maja in Vili. Otroci so barvali tudi panjske končnice, da bodo polepšali domovanje čebel, z njimi bo namreč društvo okrasilo panja.

Urška Polanc
Urška Polanc
Malčkov tek Malčkov šport Ravne na Koroškem
Bogdan Tušek

Večina prišla po opremo

Včeraj pa so kot prvič pripravili še kolesarski sejem rabljene in nove opreme, na katerega je po novo opremo prišlo okoli 200 ljudi, udeležili so se lahko še vodene kolesarske ture z električnimi kolesi. "Na sejmu, ki smo ga letos prvič testirali, je več ljudi prišlo iskati opremo, bistveno manj pa je bilo tistih, ki so opremo oddali. Razmisliti moramo za naprej, kako pristopiti in nabrati dovolj opreme, da vse skupaj uravnotežimo," ​je povedal Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Mega malčkove zabave.


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta