Dallas brez Dončića izgubil prvo tekmo končnice

STA, M.D.
16.04.2022 21:55

Košarkarji Dallas Mavericks so brez pomoči poškodovanega prvega zvezdnika, Slovenca Luke Dončića, izgubili prvo tekmo končnice severnoameriške lige NBA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić v končnici (še) ne more pomagati ekipi.
Usa today sports

Utah Jazz je v Dallasu slavil z 99:93 in povedel z 1:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage. Tesen obračun ekip, v katerem je sicer Utah v drugem polčasu ves čas vodil in prišel tudi do 12 točk prednosti, je postregel z zanimivo končnico, v kateri so se domači približali tudi zgolj na točko, a zadnjo minuti so bolje odigrali gosti, medtem ko so domači zgrešili nekaj metov za preobrat.

Pri domačih sta bila s 26 oziroma 22 točkami najboljša Jalen Brunson in Spencer Dinwiddie, pri gostih pa je bil z 32 točkami ob sicer skromnem metu 10-29 najboljši Donovan Mitchell, Bojan Bogdanović pa jih je dodal 26.

Utah je prednjačil predvsem v skoku, ki ga je dobil s 53:34, Rudy Gobert je ob tem pobral kar 17 žog pod obema obročema. Dallas pa je za nameček metal le 38-odstotno iz igre.

Druga tekma bo v noči s ponedeljka na torek spet v Dallasu, tudi zanjo pa je Dončić še pod vprašajem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta