(POGOVOR) Edo Murić: Zmagovali in tudi izgubili smo kot bratje. Klemen sam pri sebi ve, da daleč od tega, da je kriv, vrnil nas je v igro

05.08.2021 16:43
Slovenski kapetan po prvem porazu košarkarske reprezentance na olimpijskem turnirju, ki jih je stala boja za zlato. A turnirja še ni konec, ostala jim je borba z Avstralijo za bronasto kolajno
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anze Malovrh/sta

Izjemna žalost je vladala v košarkarski reprezentanci, sklonjenih ramen in solznih oči so stopali iz dvorane. Klemen Prepelič, ki je Slovenijo vrnil v igro, je bil še najbolj pobit od vseh. Kot bi ga povozil vlak, je šel proti garderobi zaradi tistega bloka Nicolasa Batuma v zadnji sekundi. A najbrž bo že danes povsem druga zgodba, ker so njegovi moštevni kolegi obljubili, da mu bodo pomagali.

"Po najboljših močeh, pogovarjali se bomo z njim, ga bodrili, ker nas je on praktično pripeljal do tega. Nima si kaj očitati. Vse smo pustili na igrišču, mislim, da nihče od nas nima slabe vesti," je dejal Jaka Blažič. Zelo zbrano pa je pred slovenskimi novinarji - povsem v stilu kapetana - govoril Edo Murić: "Klemen sam pri sebi ve, da daleč od tega, da je kriv za ta poraz. Verjetno mu je težko, kot je vsakemu od nas zaradi poraza, ne zaradi te krivice. Klemen je odigral super tekmo, vrnil nas je v igro z norimi šuti in celo popeljal v vodstvo. Ne vidim nobenega krivca. Vse zmage smo dosegli kot bratje, tokrat smo izgubili enako kot bratje. Borili smo se do konca, vendar se ni izšlo, ampak mislim, da smo dali vse od sebe. Premora med tekmami je bilo vedno manj, ekipe so bile zmeraj močnejše. Lahko sami vidite, da je iz tekme v tekmo energije manj. Upam, da je bomo imeli še dovolj za zadnjo in da nam uspe." Tako je Murič v nadaljevanju odgovarjal na novinarska vprašanja.

O bolečini zaradi teže poraza:

"Zelo težko je. Tako težka tekma je bila, na koncu smo čutili, da smo si z vsem garanjem dva meseca to zmago zaslužili, ampak je, kar je. Vsa čast fantom, da smo ostali v igri, tudi ko smo izgubljali. Tudi ko je kazalo, da je konec, smo se vrnili, imeli zadnji napad. Žal zgrešili. Bolečina je velika, toda treba jo bo čimprej skriti. Imamo še eno možnost in naredili bomo, da vso garanje unovčimo in da to kolajno, o kateri vsi sanjamo, prinesemo v Slovenijo."

Anze Malovrh/sta

O kolektivnem dvigu morale pred sobotno tekmo za bron z Avstralijo:

"Verjetno ne bo dosti spanja, ker ima vsak v glavi, da je bil uspeh zelo blizu in da bo treba čez dva dni spet iti vse od začetka za to kolajno, ampak smo športniki. Veliko lepih in težkih trenutkov se nam dogaja. Ne bi bilo zanimivo, če bi bili le lepi. Treba se bo nekaj naučiti in to prenesti naprej. Imamo še kar nekaj skupnih let igranja in obljubljam, da bomo prišli na zadnjo tekmo zelo motivirani in pripravljeni za boj do konca."

O spornih sodniških odločitvah:

"Bilo jih je kar nekaj, ampak napake se dogajajo. Sodniki delajo napake, mi delamo napake. Mislim, da nič ni bilo nalašč, čeprav med igro želiš, da bi bilo v tvoje dobro. Ne verjamem, da bi kdorkoli hotel piskati proti nam. Mislim, da vsi vidijo, da se borimo, da živimo za ta uspeh."

O podpori iz domovine na družbenih omrežjih, ki je prišla še isto sekundo kot zadnji pisk sirene:

"To zagotovo nekaj pomeni. V teh trenutkih, ko si naredil veliko napak, ampak si bil vseeno zelo blizu zmagi, te to najbolj najbolj boli. Če bi odigrali super tekmo in če bi izgubili, ne bi tako bolelo. Eno najslabših tekem smo imeli na žalost v polfinalu, vendar smo bili vseeno korak do zmage. Malo sreče je zmanjkalo, upam, da je bo več čez dva dni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta