(VIDEO) Luka Dončić znova neustavljiv, v Phoenixu izenačil strelski rekord

STA, A.L.
30.11.2019 07:22

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je znova zablestel v polnem sijaju. Njegov Dallas je zmagal v Phoenixu s 120:113, Ljubljančan pa je za tekaško moštvo drugič v tej sezoni dosegel svojih rekordnih 42 točk. Izjemni predstavi je dodal še 11 podaj in devet skokov v 37:33 minute. Sijajen je bil tudi Goran Dragić v dresu Miamija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Dragić je za zmago nad Golden Statom s 122:105 prispeval 20 točk v 26:48 minute in je bil najbolj učinkovit igralec floridske ekipe, točko manj je dosegel Tyler Herro.
Dončić in druščina so si odločilno prednost v Phoenixu priigrali v zadnji četrtini, ko so naredili delni izid 8:0 in povedli 104:97. Slovenska senzacija v severnoameriški ligi NBA je igral zelo zbrano, njegov met iz igre je znašal 12:24, natančen je bil tudi pri prostih metih (15:18).
{embed_youtube}https://youtu.be/PPeTpvLEgjo{/embed_youtube}
Poleg njega se je izkazal tudi Tim Hardaway Jr., ki je za zmago v Arizoni prispeval 26 točk, njegov met za tri točke pa je znašal 6:9. Slab večer je imel latvijski orjak Kristaps Porzingis, tekmo je končal z dvema točkama.
V domači ekipi, ki je doživela šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, sta bila najbolj učinkovita Kelly Oubre Jr. z 22 točkami in 10 skoki ter Španec Ricky Rubio, ki je prispeval 21 točk in devet podaj.
{embed_youtube}https://youtu.be/m6zDlQ0_2I0{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta