Dveletno Danko iščejo tudi v sosednji Avstriji. Njen stric: Ne vem, zakaj vsi krivijo mojo sestro

Gr.G.
01.04.2024 11:57

"Moja sestra Ivana je odšla do avta, da starejšemu sinu prinese vodo. Deklica je ostala na dvorišču, šlo je le za trenutek, za nekaj sekund. Ko se je vrnila, Danke ni bilo," trdi njen stric.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mup Srbije

Interpol je včeraj razpisal mednarodno iskanje dvoletne deklice Danke Ilić iz okolice Bora na jugovzhodu Srbije, ki je izginila 26. marca. Potem ko so se pojavili sumi, da so deklico s podobnim opisom videli na Dunaju, se je v iskanje vključila tudi tamkajšnja policija.

Deklico iščejo že sedmi dan, srbska policija pa je včeraj nadaljevala preiskavo se pogovarja z vsemi osebami, ki bi lahko dale koristne informacije o njenem izginotju. Policisti so preiskali tudi del reke Brestovačke v bližini naselja, kjer je deklica izginila.

Kot poroča Index.hr se je avstrijska policija pridružila preiskavi, potem ko se je pojavil posnetek iz avstrijske prestolnice, ki prikazuje dve ženski, domnevno Romunki, na tramvajski postaji z dekletom, ki je videti kot Danka.

(VIDEO) Zakaj je mati male Danke z otrokoma sploh odšla na zapuščeni vikend in kaj skriva njen mobilni telefon?

Spletni medij še poroča, da je Dankin stric v intervjuju razkril nekaj podrobnosti o dogajanju na dan Dankinega izginotja. Sprašuje se, zakaj toliko ljudi za izginotje krivi njegovo sestro, Dankino mamo Ivano? Dodal je tudi, da je večina stvari, ki so jih poročali srbski mediji, netočnih, ter da bo on povedal resnico. 

Stefan Dragomirović je tako Blicu predal zadnjo fotografijo deklice, ki je bila posneta na dan, ko je izginila. Na njej je Danka s svojim starejšim bratom. Deklica naj bi bila kakšnih 30 metrov oddaljena od svojega bratca in videti je, kot da zapušča vidnega območja mame, ki je fotografirala. Fotografija je nastala na družinskem dvorišču ob 13.20, je povedal Dragomirović. 

Interpol je za izginulo Danko Ilić razpisal rumeno tiralico.
Interpol

"Moja sestra Ivana je odšla do avta, da starejšemu sinu prinese vodo. Deklica je ostala na dvorišču, šlo je le za trenutek, za nekaj sekund. Ko se je vrnila, Danke ni bilo," trdi njen stric in dodaja, da takrat ni deževalo, saj je na posnetku jasno videti sončno nebo. Srbski mediji so namreč poročali, da naj bi se Dankina mama z deklico in njenim bratcem sprehajala po dežju, kar se jim je zdelo sumljivo. 

Stric pogrešane dodaja še, da mama ni nemudoma zagnala preplaha, saj je verjela, da je Danka nekje v bližini in jo bo sama našla. "Klicala je in iskala, povsod je iskala, a Danke ni bilo. Prestrašila se je in poklicala moža Miloša ter mu sporočila, da je ne najde. Ne vem točno, koliko je bila ura, a kmalu zatem so poklicali policijo," navedbe Dankinega strica povzema Index.hr.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta