Festivala Spring break v Kidričevem in Terminal fest v Mariboru "gostila" policiste. Opravili so 64 zasegov droge

ČK
25.04.2022 12:55

Med kršitelji je bilo največ tistih, ki so posedovali marihuano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V sodelovanju z organizatorji Terminal festa v Univerzitetnem športnem centru Maribor in Spring break festa v Kidričevem so policisti in kriminalisti 15. in 22. aprila na koncertnem prizorišču prireditev in v okolici opravili poostren nadzor. Med obema nadzoroma so opravili 64 zasegov prepovedanih drog: 35 zasegov konoplje, 18 zasegov droge amfetamin, 5 zasegov droge MDMA, 4 zasege droge kokain in en zaseg droge kratom.

Kot je razložila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, so policisti nekaterim kršiteljem zasegli več različnih vrst drog. Ko bodo analizirali vse sumljive snovi in zbrali vsa potrebna obvestila o posedovanju le-teh, bodo zoper kršitelje uvedli 56 tako imenovanih hitrih postopkov o prekršku, zoper tri kršitelje pa podali obdolžilne predloge na Okrajno sodišče Maribor. "Zoper eno osebo bodo policisti zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru," je poudarila tiskovna predstavnica. V sporočilu za javnost je še zapisala, da so bile med poostrenim nadzorom zaznane tudi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru in zakona o tujcih. V prvem primeru so policisti izdali plačilni nalog, v drugem pa zgolj opozorilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta