Mariborska občina podaljšala zaporo Glavnega mostu za avtomobilski promet

Gr.G.
20.09.2024 09:01

Na MOM po enomesečnem zaprtju in začetku šolskega leta ocenjujejo, da motoriziran promet po mestu kljub zapori teče tekoče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zapora Glavnega mostu se bo podaljšala.
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor se je, kot smo v Večeru napovedali že včeraj, odločila podaljšati zaporo Glavnega mostu. Odločitev utemeljujejo z oceno, da po enomesečnem zaprtju in začetku šolskega leta motoriziran promet po mestu kljub zapori teče tekoče, razen občasnih zastojev ob jutranjih in popoldanskih konicah.

(ODZIVI) Naj se župan za kakšen teden preseli v Radvanje in vozi tri otroke na dejavnosti v mesto med 14. in 17. uro

"Zastoji, ki so pričakovano nastali na Pobreški ulici, so bili urejeni z daljšimi intervali semaforjev in puščico za zavijanje desno, ki dovoljuje avtomobilom zavijanje kljub rdeči luči na semaforju. Na MO Maribor smo tako sprejeli odločitev, da se zapora mostu za avtomobilski promet podaljša do 20. oktobra in da se s tem zajame še promet ob začetku študijskega leta," so zapisali na MOM in dodali, da razumejo, da se ljudje dalj časa navajajo na prometne spremembe in da so zato tudi odzivi na zaporo mešani. "Vendar menimo, da je večina zaporo mostu za avtomobilski promet dobro sprejela," so zaključili.

(VIDEO in FOTO) Kako smo zjutraj in popoldan po Mariboru iskali prometne zastoje

Na MOM pišejo še, da so meščani dobro sprejeli novo avtobusno linijo G5, ki prepelje v povprečju 250 potnikov na dan in je skoraj stoodstotno bolj zasedena kot prejšnja linija 8. Dodali so, da bo k še boljši povezanosti in dostopnosti poskrbela tudi prenova linij javnega potniškeg prometa, širjenje mreže MBajk, nove kolesarske poti in prenove trgov in ulic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta