(FOTO) PU Kranj: "Voznik je povedal, da ni vedel, da je vanj kdo trčil." To je njegovo vozilo ...

M.R.
24.12.2021 08:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Močno poškodovano vozilo voznika, ki je policistom dejal, da ni vedel, da je kdo trčil vanj.

Pu Kranj

Včeraj zvečer je voznik na gorenjski avtocesti pri Šenčurju zaradi neprilagojene hitrosti povzročil nesrečo, v katero sta bila udeleženi še dve vozili. 

Povzročitelj in še drugi udeleženec sta ostala na kraju nesreče, tretji pa je odpeljal naprej. Policisti so ga po nekaj kilometrih vožnje ustavili in ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel namreč 0,76 miligrama alkohola. 

"Voznik je povedal, da ni vedel, da je vanj kdo trčil, čeprav je bilo vozilo močno poškodovano – naj razume, kdor more," je v dnevnem poročilu zapisal predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos

Ob obravnavi nesreče in odstranjevanju posledic so delavci Družbe za avtoceste (Dars) postavili delovno zaporo ceste. Zaradi neprevidnosti je ob zapori voznica trčila v uslužbenca Darsa in ga po podatkih policije lažje poškodovala. Proti vsem povzročiteljem nesreč potekajo prekrškovni postopki.

Sicer pa na kranjski policijski upravi voznike pozivajo k previdnosti v prometu, pri tem pa opozarjajo, da med vožnjo ni prostora za alkohol, droge, nepremišljenost in objestnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta