(FOTO) Tihotapljenje drog: Dve toni kokaina na poti v Koper

Tamara Krivec, Dnevnik
18.08.2022 15:49

Drogo so v Kolumbiji odkrili med rutinskim pregledom tovora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V panamskem pristanišču so v zabojniku, namenjenem v Slovenijo, odkrili skoraj dve toni kokaina. 
Foto: Senan

V zabojniku ladje, ki je bila na poti iz pristaniškega mesta Turbo v Kolumbiji, so v ponedeljek odkrili 1900 kilogramov kokaina, so potrdili v Nacionalni letalski službi Paname (Senan). Cilj pošiljke je bila Slovenija, natančneje Luka Koper. Po navedbah tožilca Xiomarja Rodrigueza so droge našli med rutinskim pregledom tovora, zabojnik pa se jim je zdel sumljiv, ker ni bil tesno zapečaten. 1901 paket droge je bil skrit v 64 večjih vrečah. V sklopu preiskave bodo skušali ugotoviti, ali so bile droge na ladji že ob izplutju v Kolumbiji ali jih je kdo podtaknil šele v Panami.

Panama, zlasti pristanišče Colon v Karibskem morju, je priljubljena postojanka na mamilarski poti med Južno Ameriko in Evropo, po tej poti veliko drog potuje tudi v ZDA. Po navedbah panamskega ministra za obrambo Juana Manuela Pinta so lani v državi zasegli 128 ton mamil, kar je skoraj 40 ton več od rekordnega leta 2019. Letos so jih v 85 operacijah zasegli že okoli 65 ton. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta