(FOTO) Umorjena Danska turistka v Maroku delala kot inštruktorica raftinga v Bovcu

A.L.
22.12.2018 09:25

Na dan prihajajo nove podrobnosti o umorjenih skandinavskih študentkah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Umorjeni turistki. 
Twitter

Minuli ponedeljek so turisti v Visokem Atlasu našli trupli dveh umorjenih študentk z Danske in Norveške. Obe sta imeli prerezan vrat, ena od njiju naj bi imela celo odsekano glavo, so poročali tuji mediji. Na dan pa prihaja tudi vse več podrobnosti o mladih Skandinavkah.
24-letna Louisa Vesterager Jespersen je bila tri mesece zaposlena v bovškem športnem centru kot inštruktorica raftinga, kar je imela označeno tudi na svojem Facebook profilu, ki je sedaj že izbrisan. V spomin na 24-letnico so ustanovili Facebook stran, kjer se ji poklanjajo družina in prijatelji. Mati Jespersenove je za tuje medije povedala, da je Louiso pred potovanjem v Maroko svarila, naj zaradi slabih razmer ne odhaja tja.
{embed_youtube}https://youtu.be/jxR_BVIfXtI{/embed_youtube}
Da se odpravlja na pot do Maroka, je Danka svoje prijatelje obvestila tudi na Facebooku. Tam je pred potovanjem svoje prijatelje prosila celo, naj z njo delijo izkušnje in nasvete, kaj si je vredno ogledati na gori, kjer sta kasneje z norveško prijateljico, 28-letno Maren Ueland, izgubili življenje. Obe dekleti sta študirali na eni od norveških univerz, v Maroko sta prišli 9. decembra na božične počitnice.
{twitter}https://twitter.com/aDiiL_ra/status/1075681596345339904{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/hsftangel/status/1075899424033918981{/twitter}
Mladi popotnici so nazadnje videli v Marakešu v družbi treh moških, s katerimi naj bi se kasneje odpravili na goro Toubkala. Maroški tožilec pravi, da naj bi bil najmanj eden izmed trojice pripadnik skrajne militantne skupine. 
{twitter}https://twitter.com/marinaivanovsky/status/1076221437520814080{/twitter}
Nedavno se je pojavil tudi posnetek, ki domnevno prikazuje obglavljenje ene od Skandinavk in so ga na družbenih omrežjih delili pripadniki Islamske države (IS). Strokovnjaki sporočajo, da je posnetek skoraj gotovo pristen. Kot so sporočile norveške oblasti, bodo posnetek dodatno analizirali, a trenutno vse kaže na to, da so morilci umor posneli.
{facebookpost}https://www.facebook.com/glen.martin.923/posts/10217562636193679{/facebookpost}
Na posnetku eden od osumljencev sporoča, da gre za "maščevanje za naše brate v Hajinu". Besede se nanašajo na sirske upornike, ki so ta teden ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA mesto Hajin iztrgale iz rok IS.
{twitter}https://twitter.com/TraceurAbdou/status/1075922910223720448{/twitter}
Kmalu je na spletu zaokrožil še en posnetek, sicer slabše kvalitete, na katerem štirje moški stojijo pred zastavo in govorijo, da so pripadniki IS. Video naj bi posneli še pred umorom. Policija je že prijela vse štiri osumljence z drugega posnetka.
{twitter}https://twitter.com/Daily_Star/status/1075728268282736640{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta