(FOTO) Znanih vse več podrobnosti umora 12-letnice: Je bil motiv maščevanje?

A.L.
15.03.2023 17:03

Nemška javnost je še vedno pretresena nad umorom 12-letne deklice Luise. Kot je znano, za njeno smrtjo stojita vrstnici. V nemških medijih je medtem vse več podrobnosti tragičnega primera.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Spomnimo, Luise je izginila v soboto, ko se je odpravljala domov od prijateljičine hiše. Za pogrešano so jo prijavili, ker se ni vrnila domov, oglasila pa se ni niti na mobilni telefon. Začelo se je obsežno iskanje. Mrtvo so jo našli v bližini njenega doma.

Reuters

Zdaj je znano, da so bile žrtev in storilki sošolke, motiv pa ostaja neznanka. "Kakšen motiv bi lahko imel otrok za takšno dejanje, odrasli morda ne morejo razumeti," je dejal državni tožilec Mario Mannweiler, poroča Bild. Dodal je, da so bila v igri močna čustva, saj je bilo na truplu odkritih veliko vbodnih ran.

Fenix ​​​​Magazin medtem ugiba o motivu in piše, da naj bi sošolki Luiso ubili iz maščevanja.

Truplo so poslali na obdukcijo na oddelek za sodno medicino Univerzitetne bolnišnice Mainz. "Glede na rezultate obdukcije je deklica umrla zaradi številnih ran in posledične velike izgube krvi," je na novinarski konferenci povedal tiskovni predstavnik policije. Prav tako ni natančno znano, za koliko vbodov gre in ali sta krivi obe vrstnici ali le ena.

Reuters

Preiskovalci ne skrivajo, da jih je primer močno pretresel. "Po več kot 40 letih v policijski službi me ta primer pusti brez besed, žalostnega in šokiranega. Trenutno ne iščemo drugih osumljencev. Še vedno iščemo dodatne dokaze na tem območju," je dejal Jürgen Süs, podpredsednik Policijske uprave Koblenz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta