Gašenje nevarno zaradi plinskih jeklenk

Urška Polanc Urška Polanc
02.09.2019 18:54

V Šentjanžu pri Dravogradu je zgorelo 300 ton peletov, dva tovornjaka, viličarja in nekaj pnevmatik za tovorno vozilo, z ognjem se je spopadlo 51 gasilcev z desetimi vozili

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kriminalisti so temeljito pregledali pogorišče in ugotovili, da je bil ogenj najverjetneje podtaknjen.
Jasmina Detela

Da je bil ogenj, ki je s petka na soboto v industrijski coni Selovec samostojnemu podjetniku Prevozništvo-biomasa Uršnik popolnoma uničil večji montažni skladiščni kovinski šotor, okoli 300 ton biomase za pelete, nekaj pnevmatik tovornih vozil, dva viličarja in tovorni vozili, parkirani pred skladiščem, podtaknjen, za zdaj kaže policijska preiskava.Ta sicer zaradi ugotavljanja vseh okoliščin še poteka.
Ko je gorelo, je bilo na delu kar 51 gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Šentjanž, PGD Dravograd in Črneče z desetimi vozili. Poveljnik PGD Šentjanž Darko Kavnik nam je povedal, da je bilo gašenje za gasilce posebej nevarno, saj niso vedeli, da so v objektu tudi plinske jeklenke. Vseh devet je popokalo, a na srečo ni prišlo do eksplozije. Kot posebnost tega požara je navedel tudi, da je zgorelo popolnoma vse.
Gasilci so ogenj krotili od enih do osmih zjutraj, nato pa postavili še požarno stražo. Gasilce so na pogorišču aktivirali še dvakrat, saj je v nedeljo zjutraj na pogorišču ponovno zagorelo - od pol sedmih zjutraj do pol dveh popoldan pa so gasili še tretjič. Vnovič je zagorelo, ker zaradi policijske preiskave niso smeli razkopati sekancev. Šele v nedeljo, ko so jih pregledale pooblaščene osebe, jih je lastnik poklical ponovno, je pojasnil Kavnik. Gasilci PGD Šentjanž so tokrat pogorišče razkopavali in žarišča zalivali z vodo.
O požaru in škodi smo povprašati tudi lastnika Denisa Uršnika, ki pa nam je povedal, da škode še niso ocenili, cenilec namreč še ni prišel na pogorišče. Kaj več o požaru ni želel povedati.
Škoda je velika, saj so veliko vredna že vozila, predvsem pa peleti. Po nekaterih neuradnih ocenah je škode za več kot 500 tisočakov. (up)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta