Hrvaška: Zakaj 19 let nihče ni pogledal v zamrzovalnik na hodniku

26.02.2019 14:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spletna poizvedba za Jasmino Dominić.
Nestali.hr

Kako je izginotje/uboj takrat 23-letne študentke v Zagrebu Jasmine Dominić iz Palovca pri Čakovcu lahko ostal skrit kar neverjetnih 19 let, kdo vse je naredil napako, kaj je izpustila policija, je vroče vprašanje na Hrvaškem po pogrebu nesrečne ženske, najdene pred dnevi v zamrzovalniku. Zdaj je jasno, da jo je leta 2000 ubila, pretepla do smrti, njena danes 45-letna sestra Smiljana Srnec, potem pa truplo v domačem zamrzovalniku na hodniku hiše skrila pod meso in zelenjavo. Družina je izginotje prijavila šele leta 2005.
​Nekdanji šef kriminalistov zagrebške policijske uprave Branko Lazarević, ki se že leta ukvarja z izginulimi osebami, trdi, da bi bila morala policija narediti veliko več, kot je, ker da je imela serijo indicev, naredila pa serijo napak. Policija se brani, da so preverili vse dostopne sledi. Toda: nihče tedaj niti ni preiskal inkriminirane hiše. Resneje se je policija začela s primerom ukvarjati šele, ko je šel stric pokojne, ki ni nikdar verjel, da naj bi bila Jasmina kar tako odšla od doma, po pomoč k jasnovidcu, ta pa je zaključil, da je bilo dekle ubito po prepiru doma. Kaj se je v resnici primerilo pred skoraj dvema desetletjema, se je pokazalo šele letošnjega 16. februarja, ko je zaročenec ene od morilkinih hčera v njeni odsotnosti šel preverit, kaj le je v skrivnostnem zamrzovalniku. Zdaj so priče začele pripovedovati, da so, v letih, kar je Jasmina Dominić veljala za pogrešano, večkrat pomagale premikati zamrzovalno skrinjo v hiši na območju, kjer so velikokrat poplave, in se čudile, kako da je tako težka ...     

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta