Je Britanec v Rovinju umrl zaradi krvnega strdka ali je za njegovo smrt kriv kebab?

M.R.
20.03.2019 12:06

Britanski turist, ki je lani v Rovinju umrl domnevno zaradi strdka v krvi, ki je nato izzval srčni zastoj, kot so to ugotovili hrvaški zdravniki, bi lahko umrl zaradi drugega razloga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Britanski tabloid Metro namreč poroča, da so na zahtevo družine 83-letnega Allana Browna po vrnitvi njegovega trupla v Anglijo opravili še eno obdukcijo, pri kateri je patologinja Meleri Morgan ugotovila, da je imel pokojnik v grlu zataknjen košček živalskega mesa. Šlo naj bi za piščančje meso, ki je bilo v kebabu. Prav tega je Brown jedel v času pred smrtjo. 
Časopis Metro zdaj poroča, da je šel Brown pred smrtjo na stranišče, nato pa naj bi se zgrudil. Ko je k njemu pritekla žena, je imel oči obrnjene nazaj, v predelu vratu pa naj bi bil pomodrel. Na pomoč mu je priskočil nek drug britanski turist in ga še pred prihodom hrvaških zdravnikov skušal oživljati, a brez uspeha. ​
Njegova žena je dvomila v ugotovitve zdravnikov v Rovinju in je trdila, da se je najverjetneje njen mož zadušil z mesom, saj je pomodrel v predelu vratu in je skušal izpljuniti kos hrane.
Brown je sicer trpel zaradi povišanega krvnega tlaka, vgrajeni pa je imel tudi dve žilni opornici. Morganova ne more z gotovostjo potrditi, ali je moški umrl zaradi kebaba ali pa morebitnega strdka v krvi. Tako je uradno vzrok smrti nedoločljiv, mrliški oglednik pa je zapisal: "Še vedno obstaja možnost, da je Brownova smrt povezana z zadušitvijo." Pokojnikova žena naj bi sedaj nameravala tožiti rovinjsko restavracijo, v kateri je njen mož umrl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta