Maribor: Brez vozniške in z neregistriranim vozilom bežal pred policisti in trčil v ograjo

M.R.
19.03.2019 11:02

Policija je v Mariboru in okolici obravnavala voznika, ki ni ustavil, ko sta ga ustavljala policista, ampak je bežal pred njima. Na koncu je v Miklavžu trčil v ograjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mariborski policisti so včeraj ob 19.41 na Dupleški cesti v Mariboru ustavljali 40-letnega moškega, ki je z opel merivo vozil s hitrostjo 99 kilometrov na uro. A voznik ni ustavil. 
Pospešeno je nadaljeval vožnjo v smeri Dogoš in policista sta zapeljala za njim. Že med vožnjo sta ugotovila, da ima na vozilu registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu vozilu, zato sta imela še razlog več za sledenje. 
V krožišču pred Dogošami je voznik zavil desno proti Miklavžu in ob kanalu vozil do Miklavža, kjer je zavil desno na Ptujsko cesto proti Mariboru. Nato je v Miklavžu zavil levo na Ulico svobode, kjer je z vozilom zaradi prehitre vožnje zdrsel v kovinsko ograjo z živo mejo in se tam ustavil. Lastnici ograje je povzročil za najmanj 500 evrov škode. 
Voznik je bil sicer trezen, vendar pa je vozil neregistrirano vozilo, hkrati tudi ni imel vozniškega dovoljenja. Med begom je storil še več drugih prekrškov. Policija mu je vozilo zasegla in mu izdala plačilni nalog, zoper njega pa bo podala tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta