Na Hrvaškem prerešetali hišo bivšega slovenskega nogometaša: "To je bila vojna"

M.R.
20.03.2019 09:38

V nočeh na torek in sredo je neznanec streljal na hišo v Makarski, ki po pisanju Slobodne Dalmacije pripada bivšemu slovenskemu nogometnemu vratarju Dinu Laliću in njegovemu očetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dino Lalić v dresu Rudarja na tekmi proti NK Maribor.
Sašo Bizjak

Dino Lalić je bil med drugim član klubov Triglav, Rudar in Primorje, eno sezono je branil tudi pri NK Maribor. Igral je tudi za slovensko mladinsko reprezentanco. Hrvaška policija streljanje še preiskuje, zato za zdaj o tem v javnosti ne govori. Tako ni znano, ali je bil strelec en ali pa jih je bilo več. 
Lalić v času streljanja ni bil v hiši, se je pa v Makarsko pripeljal takoj, ko je bil o tem obveščen. Pozimi v hiši ne živi nihče, občasno pa jo obišče Lalićeva teta, ki je dan po streljanju doživela šok, ko je v hiši zagledala prerešetano pohištvo in zadevo prijavila policiji. Sosedje pravijo, da nekdanji nogometni vratar tja v glavnem prihaja le poleti. 
Lalić se je tja pripeljal s črnim mercedesom, na katerem so nemške registrske tablice, poročajo hrvaški mediji. Poleg njegove hiše stoji še nekaj hiš, Slobodna Dalamcija pa poroča, da bi morali v nekaj dneh tja priti gosti. 
"Če sem slišal streljanje? To je bila vojna in zagotovo streli niso prihajali iz pištole, ampak nečesa močnejšega, morda ostrostrelske puške ali kalašnikovke. Šlo je za posamične strele, ne rafalne. Tudi sami vidite, da so z naboji zadeli polkna, okna, pohištvo in podboje vrat. Prvi večer so streljali okoli 1. ure, ko je bilo izstreljenih šest do sedem nabojev, drugi večer pa okoli 2.30, šlo je za 12 ali 13 nabojev. Streljali so iz gozda, ki od hiše ni oddaljen niti pet metrov," je za omenjeni časopis povedal eden izmed sosedov. 

Dino Lalić in Sebastjan Cimerotič.
Janko Rath

Lalić "zaslovel" s prirejanjem tekem

Širši javnosti je nogometni vratar Lalić poznan iz stolpcev črne kronike, ki jih je polnil zaradi afere "Offside", v kateri je policija prijela skupaj 22 osumljencev. Šlo je za dobro organizirano mrežo, ki sta jo z namenom prirejanja izidov tekem poleg Lalića organizirala še nekdanji trener mladinske nogometne šole zagrebškega Dinama Vinko Šako in nogometaš v slovenskih klubih Admir Suljić. Trojica je po dogovoru s hrvaškim uradom za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) priznala krivdo in pristala na leto in pol trajajočo zaporno kazen. Hkrati so morali državi vrniti okoli milijon evrov, ki so jih zaslužili s stavami na prirejene tekme. Cena za prirejanje posamezne tekme naj bi se gibala med 150.000 in 300.000 evri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta