Na procesu zaradi napada na policijo zaslišali vodjo ogleda prizorišča streljanja

Gordana Possnig
21.03.2021 18:20
Na celjskem sodišču končan predobravnavni narok zoper Roka Majeriča, ki je novermbra lani v Šoštanju strejal na policijsko patruljo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Majerič je v priporu zaradi napada na policijsko patruljo. Foto: Gordana POSSNIG
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču so z zaslišanjem Jureta Turka, vodje ogleda kraja dejanja, končali predobravnavni narok zoper Roka Majeriča, obtoženega dveh napadov na policiste na Koroški cesti v Šoštanju sredi novembra lani. Obdolženec, stari znanec policije, je tedaj sredi dneva z okna stanovanjske hiše streljal na policijsko patruljo, ki je opravljala kontrolo prometa pri tamkajšnji osnovni šoli, in pri tem lažje poškodoval policistko. Obstrelil jo je v nogo. Kasnejša policijska preiskava je starega znanca policije povezala še s streljanjem na policijsko patruljo eno noč prej, ko je krogla iz zračne puške priletela v policijsko vozilo, v katerem sta sedela policista. Šoštanjčan, ki krivdo zanika, je v priporu, predobravnavni narok pa se vrti okoli hišne preiskave in preiskave na kraju streljanja. Dvomi pri obrambi se pojavljajo pri preiskavi kraja dejanja, zavarovanju sledi in zaseženi zračni puški obdolženca.

Sodnica Alenka Jazbinšek Žgank, ki ji je bil dodeljen primer, je zato na dveh obravnavnih narokih v zvezi z zahtevami obrambe zaslišala policiste, ki so bili tedaj na kraju dogodka, in svojce obdolženca. Njihove izjave pa so si bile nasprotujoče. Da bi zadevo razjasnila v celoti, je zato kot pričo na zaslišanje povabila še vodjo ogleda kraja dogodka Jureta Turka, sicer kriminalista sektorja kriminalistične policije Celje.

Slednji je v sodni dvorani pojasnil, da je na kraj dogodka v Šoštanj odšel po navodilu svojega nadrejenega, z njim so odšli še en kriminalist, kriminalistični tehnik in kriminalist, ki se uvaja v to delo. "Ob mojem prihodu je bilo tam že večje število policistov in policijskih vozil, kraj dogodka je bil zavarovan s policijskim trakom. Na kraju dejanja sta bila še tudi oba policista, ki sta bila tedaj v patrulji in sta tudi zavarovala kraj dogodka. Sam sem nato opravil ogled kraja napada, druga dva kriminalista pa sta kraj dogodka fotografirala in zavarovala dokaze. Ob koncu ogleda sem napisal tudi zapisnik," je povedal Jure Turk in ob tem dodal, da sta oškodovanca lahko tam, sicer pa sta kot edina policista, ki sta bila tedaj tam, zavarovala kraj napada. Zavarovanje diabole oziroma naboja je opravil kriminalistični tehnik. Ob tem pa je dodal, da oškodovana policista nista sodelovala pri kriminalistično-tehničnih in procesnih postopkih ogleda kraja dejanja. Priča ni vedela povedati, kako je potekala aretacija obdolženca, ker se je to dogajalo na drugi strani hiše.

Sodnica bo v prihodnjih tednih izdala pisni sklep glede izločitve dokazov, ki jo zahteva obramba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta