Napadalci na 77-letnega upokojenca v Pulju so v priporu. Eden je vojak, eden je imel palico z oznako navijačev Dinama

ČK
22.07.2019 08:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tako se je začelo. Policija v Pulju na Hrvaškem je do nedelje zvečer prijela vse tri osumljene brutalnega napada na 77-letnega upokojenca na terasi kafiča Old City Bar v mestu. Dva so našli na območju Zagreba, enega v Pulju. 
Trojica je upokojenca zamaskirana napadla v nedeljo zjutraj na vrtu bara. "Prišli so okrog šestih zjutraj in niso pustili pri miru hrvaške in istrske zastave, ki tam visita. Opozoril sem jih, da se to ne dela, in dobil odgovor, da se morajo ob 9:30 javiti v vojski in da so pod zastavo vsak dan," je policiji povedal napadeni. Po eni uri da so se vrnili s palicami, zakriti z maskami in s kapucami na glavi ter 77-letnika, ki v puljskem kafiču pomaga varovati imovino, pretepli, kar je posnela tudi nadzorna kamera. Hudo je poškodovan. 
Spletni portal Index je pozneje poročal, da je eden od napadalcev 24-letni pripadnik hrvaške vojske. Lani naj bi se bil fotografiral tudi z upokojenim generalom Antejem Gotovino. Njega naj bi bili prijeli v Zagrebu. Zdj mu grozi izguba službe v vojski. Vsi trije priprti so doma iz Petrinje.


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta